• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Aftrap glascampagne gemeente Oss door wethouder Hoeksema

glasbak2014Glasafval mag met restjes en met deksels in de glasbak! Om dit meer bekendheid te geven bij inwoners van de gemeente Oss, start Gemeente Oss in samenwerking met Nedvang een campagne. Wethouder Hoeksema verzorgde deze week de aftrap en reikte hij "glastassen" uit.

Glas met restjes en deksels in glasbak
Glasafval mag met restjes en met deksels in de glasbak! Dat maakt het voor huishoudens eenvoudiger om glasafval te scheiden; het glas hoeft niet afgespoeld te worden en het stinkt niet doordat het afgesloten blijft. Zo gaat er minder glasafval in de grijze container, waar het niet hoort.

Gescheiden inzameling maakt hergebruik en recycling van de grondstoffen mogelijk. Binnen zeventig dagen kan een glazen potje opnieuw in de supermarkt staan!

Glas in ’t bakkie!

In heel Nederland besteedt Nedvang aandacht aan de inzameling van glas met de campagne ‘Glas in ’t bakkie!’. Glasafval mag voortaan met restjes en met deksels in de glasbak.

Dat maakt het voor inwoners eenvoudiger om het glasafval te scheiden; het glas hoeft niet afgespoeld te worden en stinkt niet doordat het afgesloten blijft. Zo gaat er minder glasafval in de grijze container, waar het niet hoort. Gescheiden inzameling maakt hergebruik en recycling van de grondstoffen mogelijk. Binnen zeventig dagen kan een glazen potje opnieuw in de supermarkt staan!

Omdat er in de gemeente Oss per 1 januari veel verandert met betrekking tot afvalinzameling, zijn wij blij met deze campagne. We herinneren inwoners aan het scheiden van glas door middel van (tv)advertenties, posters, borden op vuilniswagens en op de glasbakken.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over afvalinzameling in Oss op www.oss.nl/afval. Op www.nedvang.nl vindt u meer informatie over glasafval en de verwerking hiervan.