• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Voorlichting bekkenbodemproblemen door specialisten Bernhoven in Berghem

kvoenehboProblemen met de bekkenbodem komen vooral bij vrouwen voor. Ze zijn vaak omgeven door schaamte en hebben daardoor een grote invloed op het sociale leven. Want niemand praat graag over urineverlies of over een verzakking. Toch kampen relatief veel vrouwen met deze problemen. Problemen kunnen onder meer gaan over ongewild urine- of ontlastingverlies of juist moeite hebben met plassen of poepen. Verzakking van de baarmoeder, blaas of darmen of

pijnklachten in de onderbuik.

GroToch kan er veel aan deze problemen gedaan worden. Dan hoeft niet direct aan een operatie gedacht te worden. De bekkenbodemfysiotherapeut kan een grote rol spelen bij het opnieuw leren sterk maken van de bekkenbodem, bijvoorbeeld na een bevalling. Maar ook een relatief eenvoudige operatie kan het probleem van urineverlies verhelpen. Eenmaal zo’n ingreep ondergaan, betekent dit een enorme opluchting voor veel mensen.

Om de problemen goed in kaart te brengen kent Bernhoven een speciaal bekkenbodemspreekuur. In dit spreekuur werken de diverse specialisten zoals de uroloog, gynaecoloog, chirurg en bekkenbodemfysiotherapeut nauw met elkaar samen.

Deze informatieavond wordt georganiseerd door de KVO en EHBO te Berghem.

Specialisten uit ziekenhuis Bernhoven in Uden zijn op 13 november te gast in Zalencentrum De Merx, Burg. van Erpstraat 25 te Berghem. Een uroloog, gynaecologen en continentieverpleegkundige zullen tijdens deze avond uitleg geven hoe de bekkenbodem werkt, welke problemen zich kunnen voordoen en vooral hoe die problemen opgelost kunnen worden.

De lezing vindt plaats van 20.00-22.00 uur. De toegang is gratis.