• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Broodje Brandweer: gratis lunch en advies over brandveiligheid

broodjebrandDe Brandweer in Brabant organiseert in de maanden oktober en november een lunch voor iedereen van 65 jaar en ouder, die zelfstandig woont. Kom een broodje bij de brandweer eten en ondertussen vertellen brandweermannen en -vrouwen over hun vak en krijgt u tips en adviezen voor een brandveilige woonomgeving. Ook Brandweer Berghem doet mee; u kunt zich via de website www.broodjebrandweer.nl opgeven (let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!).

Preventie 

Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. De brandweer gaat hiervoor steeds meer de wijk in. Tijdens de lunch kunt u dan ook, samen met uw dorps-/wijkgenoten, meer te weten komen over de brandweer in uw wijk/dorp en al uw vragen stellen over het voorkomen van brand. Want weet ù wat de meest voorkomende brandoorzaken zijn? Weet u wat u moet doen als er toch brand is? Hebt u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Waarom kan een blusdeken handig zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt?

‘Broodje Brandweer' biedt u de mogelijkheid al uw vragen rechtstreeks aan de brandweer te stellen. Tijdens de lunch geeft de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen èn het op standby laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.

Langer zelfstandig
Nederland kent jaarlijks 6.000 woningbranden met 600 gewonden tot gevolg. Omdat de levensverwachting en vergrijzing verder toenemen, en mensen steeds langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat het aantal slachtoffers bij brand de komende jaren stijgt.

Daarom is er dit jaar tijdens de Nationale Brandpreventieweken in de maand oktober extra aandacht voor de zelfstandig wonende senioren. Brandweer Brabant nodigt senioren in heel Brabant uit om tijdens een lunch met een goed gesprek - ‘Broodje Brandweer' - brandveiligheid onder de aandacht te brengen.

Meld u aan via www.broodjebrandweer.nl