• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Burendag rondom de Berchplaets!

pilaster005Op 27 september viert Nederland voor de negende keer Burendag. In 2013 deden in heel Nederland ruim 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten.

Het thema van Burendag is ‘koppen bij elkaar’. Dus: Koppen bij elkaar en verzin samen een goed idee voor Burendag. En ook: Koppen bij elkaar en ga samen Burendag vieren! Op Burendag voeren buren overal in Nederland hun goede ideeën uit, van buurtontbijtjes tot zeskampen en schoonmaakacties, etc. Want buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Daarom is dit jaar ook rondom de Berchplaets het initiatief genomen om alle buren met elkaar in contact te brengen, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke Burendag!

Burendag rondom de Berchplaets staat in het teken van samen komen en een goed idee van verschillende mensen met elkaar afronden en vieren. 

Zoals velen wellicht weten is met de realisering van de nieuwe Berchplaets ook een plaats gegeven aan een klein historich accent, namelijk de pilaster die voorheen voor het scouting gebouw stond, en vroeger deel uitmaakte van de toegangspoort van het voetbalveld op deze plaats in het centrum van Berghem. Met vereende krachten is deze pilaster behouden, hersteld en weer een plek gegeven in deze omgeving.

Daarom wordt 27 september tevens gebruikt om deze pilaster officieel te maken en te onthullen.

Op uitnodiging van het comite behoud Pilaster,
Frans van der Wielen, Henk van den Broek, Bert Akkermans,

Er zullen naast de buurtbewoners ook leden van de beheerstichting de Berchplaets, de Dorpsraad, Heemkundevereniging Berchs Heem en Berghem Sport, hierbij aanwezig zijn.

Een mooi initiatief waarmee een bijdrage wordt gegeven aan de binding in de buurt en behoud van het erfgoed van Berghem.

pilaster003