• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kinderboekenweek in Bergse bibliotheek

Van woensdag 2 oktober tot en met zondag 13 oktober is de jaarlijkse Kinderboekenweek. De Bibliotheken Oss, Berghem, Lith en Ravenstein organiseren allerlei activiteiten op verschillende locaties. Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is ‘Lekker eigenwijs’. Kom lekker knutselen, workshops.... Tijdens de Kinderboekenweek wordt een groot aantal lokale activiteiten georganiseerd in de bibliotheeklocaties Oss, Berghem, Lith en Ravenstein. Er wordt voorgelezen uit het lekker eigenwijze prentenboek ‘Foutje? Echt niet!’ geschreven door schrijver Pieter Koolwijk en illustrator Linde Faas.

Na het voorlezen van het prentenboek, dat geschikt is voor jong en oud, gaan kinderen zelf feestelijke foutjes maken. Wordt jouw foutje een stuiterdier, een banjerbeest of een pretvlek? De voorleesactiviteit is voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis toegankelijk. In sommige bibliotheeklocaties is vooraf aanmelden gewenst.
Kinderen vanaf 9 jaar kunnen in de Bibliotheek Oss meedoen aan de workshop van Paperartist Neeltje Vervoort, alias Origineeltje. Tijdens de workshop gaan kinderen hun ‘eigenwijze ik’ of hun favoriete boekkarakter tot leven laten komen. Dat doen ze met gerecycled papier en een oude fles. Er kunnen maximaal 25 kinderen deelnemen; graag vooraf aanmelden. Vol is vol!

Hoe eigenwijs ben jij?
Tijdens deze Kinderboekenweek staan boeken centraal over hoofdpersonen die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn. Maar hoe eigenwijs zijn de lezers van die boeken zelf? In de Bibliotheken Oss, Berghem, Lith en Ravenstein kunnen kinderen meedoen aan de Hoe eigenwijs ben jij?- test. Door de test in te vullen ontdekken ze hoe eigenwijs ze zijn en welk boekpersonage het beste bij hen past.

Huldiging Hackshield spelers
HackShield is een game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Hackshield is in de gemeente Oss twee jaar geleden gelanceerd. De drie beste Cyber Agents van dit tweede jaar zullen om 14.30 uur officieel worden gehuldigd in de Bibliotheek Oss en winnen een mooie prijs.

De Bibliotheek is gratis voor kinderen en jongeren
Doel van de Kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek.
Meer informatie over de lokale activiteiten tijdens de kinderboekenweek in de Bibliotheken Oss, Berghem, Lith en Ravenstein, is te vinden op de website van de Bibliotheek, https://www.nobb.nl/kinderboekenweek.