• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Riny, een man met zijn hart op de juiste plaats is niet meer…

Afgelopen woensdag is op 78 jarige leeftijd, na een kort ziekbed, een Berghemernaar in hart en nieren, Riny van den Broek overleden! Riny heeft ruim 30 jaar gewerkt bij Bouwbedrijf Hendriks in Oss. Eerst als uitvoerder en later als een belangrijke spil bij de onderhoudsdienst. Namens het CDA heeft Riny ca. 12,5 jaar in de Dorpsraad Berghem gezeten. Een belangrijk punt op de agenda van die tijd was het realiseren van

een nieuw gemeenschapshuis. De nieuwe Berchplaets is al jaren het hart van ons dorp waar Riny zo trots op was. Voor hun inzet is de Dorpsraad Berghem destijds onderscheiden met de Zilveren Willibrordus.

In 1999 was Riny mede oprichter van Jeu de Boules vereniging Montagne welke voortkwam uit de werkgroep bij de parochie. Riny is tot aan de verhuizing naar De Koppelsteeg Voorzitter geweest van deze vereniging. Na zijn aftreden werd hij als erelid onderscheiden, iets wat hij enorm kon waarderen!

Tot zo lang Riny kon was hij betrokken bij de parochie. Een bakje koffie op de dinsdag ochtend was dan ook iets waar hij wekelijks naar uit kon kijken.

Verder is Riny een fervent duivenliefhebber. Zelf heeft hij samen met zijn vrouw Diny jarenlang de duivensport beoefend. Bij verschillende duivenverenigingen was hij een graag gezien lid en nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken. Ook hier heeft hij diverse bestuursfuncties met veel passie bekleed.

Maar het meest was Riny wel gesteld op zijn vrouw Diny, zijn kinderen en misschien wel zijn grootste trots, zijn kleinkinderen! Berghem verliest hiermee niet alleen een inwoner maar ook een persoon die altijd nauw betrokken is geweest bij het dorpse. Berghem zal Riny gaan missen, een mooi mens is niet meer…

…en als dan de finish bereikt is
valt alles opeens stil, heel stil…

Rouwkaartrinyvanden Broek 1

RouwkaartriniVan den Broek 2