• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Onrust over onderhoud groenvoorzieningen Piekenhoef; 'Zonde van zo'n mooie wijk'

Er was vorige week een artikel geplaatst over het uitknijpen van de zaailingen bij de wadi's in de Piekenhoef. Dit zijn noodzakelijke werkzaamheden omdat zaailingen, jonge wilgenscheuten, te groot zijn geworden. Daardoor groeien de wadi’s dicht. De gemeente doet er goed aan om onderhoud te plegen bij de wadi's. De bewoners lieten van zich horen via de social media. 'Als ze het nu maar goed doen, er is 2 jaar geen onderhoud

gedaan', 'Inderdaad...eindelijk en hopelijk houden ze het nu wel bij' en 'Goed initiatief, maar is dat voldoende om de doorstroming te bevorderen? En dat de ruimte voor het water opvangen groter wordt?'

 piekenhoefplantenbakken 2

Er heerst onrust onder de bewoners van de Piekenhoef over het onderhoud van de groenvoorziening. Het zijn niet alleen de wadi's, maar het is de totale groenvoorziening in de Piekenhoef die aandacht nodig heeft. 'Zonde van zo'n mooie wijk', wordt er verteld.

Er kwamen ook foto's binnen bij Mooi Berghem van achterstallig onderhoud met de opmerking 'Piekenhoef ziet er verloederd uit'. Het onkruid langs de plantenbakken wordt niet meer weggehaald. 'Dat ziet er slordig uit. Iedereen begrijpt dat er niet gemaaid wordt buiten de bebouwde kom of langs grote wegen. Maar niet in woonwijken. Dat is verloedering!'. Het onkruid staat in sommige bakken wel twee meter hoog en belemmert het zicht voor auto's.

piekenhoefplantenbakken 3

Dat werd bevestigd op social media met opmerkingen van 'Inderdaad, dat onkruid in, op en langs die bakken is ook om je voor te schamen gemeente Oss', 'Het is levensgevaarlijk en het is wachten tot er een kind aangereden wordt' en 'Achterstallig onderhoud, het wordt tijd dat er iets gebeurt'.

piekenhoefonkruid 2

piekenhoefonkruid 2

Een bewoner en ook namens inwoners van het Knopkruid lieten weten. 'Een middenberm waar voorheen kinderen op konden spelen is omgetoverd in een 1.5 meter hoge groene wildernis van prikkend onkruid. Jammer.. wat zou de gemeente hieraan doen?'. De straten zijn wel geborsteld, maar niet nog geveegd.

piekenhoefplantenbakken05

piekenhoefplantenbakken06

piekenhoefplantenbakken07

De onvrede heerst bij de bewoners van de Piekenhoef. De gemeente Oss heeft laten weten dat zij ook de andere wadi’s en de groenvoorzieningen gaan aanpakken in de Piekenhoef! De start is al gemaakt. Bij sommige plantenbakken is het onkruid al weggehaald. Dat ziet er al heel netjes uit! Dat verdient de mooie wijk in Berghem wel.

piekenhoefonkruid 3

piekenhoefonkruid 4