• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'De gele trein' zoekt vrijwilligers, bezorg medemensen een plezierig uurtje!

Al meer dan 10 jaar gaat de gele trein op stap. Op stap? Dat klopt, de vrijwilligers gaan op stap en nemen de cliënten mee in hun rolstoel. Dit is een van de activiteiten die De Wilberthof organiseert. De Wilberthof ligt pal in het centrum van Berghem, dicht bij de winkels en de kerk. De aanwezigheid van het gezondheidscentrum, direct naast de deur, is een groot pluspunt. Rondom De Wilberthof staan

seniorenwoningen waar mensen zelfstandig wonen. Zij maken graag gebruik van de faciliteiten van De Wilberthof, bijvoorbeeld voor een warme maaltijd in het restaurant of om deel te nemen aan activiteiten. Dat zorgt voor veel levendigheid in huis.

De Wilberthof ondersteunt cliënten bij het verbeteren of zo veel mogelijk behouden van hun eigen leven. Ze kijken naar wat iemand nog zelf kan en wat zijn of haar naasten en omgeving kunnen betekenen. Zoals bijvoorbeeld de vrijwilligers van wandelgroep 'de gele trein' die iedere vrijdagmiddag op stap gaan met de cliënten. Om kwart over 2 verzamelen ze in het restaurant van de Wilberthof en om half 3 vertrekken ze. Waar gaan ze naar toe? Dat bepaalt vrijwilliger Willy Smits. Hij stippelt iedere week een andere route uit en wordt geholpen door twee brigadiers Nelly Boeijen en Lenie Rodriguez. Ze zorgen ervoor dat de gele trein veilig door Berghem loopt. 

Op de eerste vrijdag van de maand gaat de gele trein naar LTC Rackets. Daar drinken ze een kopje koffie met iets lekkers bij de cliënten van Kompas VOF.  Echt een mooi uitje voor beiden!

10 jaar geleden begonnen ze met 20 rolstoelduwers. Tegenwoordig is het aantal gehalveerd, terwijl er genoeg cliënten van de Wilberthof zijn om mee te gaan. Dat is wel jammer! Daarom zoekt de gele trein vrijwilligers als rolstoelduwers. Wil jij ook 1 keer per week medemensen een plezierig uurtje bezorgen? Dat zou echt super zijn. Dat hoeft niet per se iedere week te zijn.

Mensen die zich willen melden als vrijwilliger voor  wandelgroep 'de gele trein' of ander vrijwilligerswerk kunnen mailen naar Ivanka.dobbelsteen@brabantzorg.eu. Of loop gewoon een keertje mee? Meld je dan op vrijdagmiddag om kwart over 2 bij de receptie van de Wilberthof! Loop vrijdag 7 juni maar eens mee, dan gaat de wandeling naar Kompas bij LTC Rackets.