• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

DANSCLUB BEATYES BERGHEM BESTAAT 50 JAAR

Dansclub BeatYes bestaat dit jaar 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal die de dansclub niet zomaar voorbij wil laten gaan, daarom pakt zij op zaterdag 25 mei a.s. uit met een groots jubileumfeest in De Berchplaets voor heel Berghem en omstreken. Met JetSet Live, de ultieme feestband die garant staat voor een energieke en interactieve show. En DJ Sonny, dé allround feest DJ uit Berghem die elk feest tot een bruisende party maakt. Als laatste in de line-up: The Allstarz, het duo dat ervoor zorgen dat De Berchplaets letterlijk op z’n kop wordt gezet. Verder is er een foodplein en cocktailbar, dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een waanzinnig knalfeest van te maken.

Na de viering van het 2e lustrum door Carnavalsvereniging De Bietenbouwers uit het Tuureind (Berghem), waarvoor ‘dansmariekes’ ingehuurd werden om tijdens dit lustrum op te treden, werd in de algemene ledenvergadering besproken en besloten dat de carnavalsvereniging
een eigen dansgarde wilde. In diezelfde vergadering werden direct zes leden aangemeld en Dansgarde De Bietjes was in mei 1974 een feit.

De dansgarde begeleidde de Grootvorst, Adjudant en Raad van Elf naar diverse carnavalsfeesten en trad tijdens carnavalsactiviteiten in residentie De Molenhoek op. Ook nam zij toen al jaarlijks deel aan toernooien in Oss, Schaijk, Ravenstein en Wijchen. Het deelnemen aan toernooien groeide uit tot een sport onder auspiciën van de Federatie Nederlandse Danssport (FND) en later Nederlandse Danssport Organisatie (NDO). De leden van Dansgarde De Bietjes hebben vanaf de oprichting van de FND deelgenomen aan deze toernooien.

Ook internationaal hebben zij vanaf het begin deelgenomen aan de Europa Cup en later Europese kampioenschappen onder auspiciën van de Europese Federatie voor Danssport Organisaties (EFDO). Dit heeft tot heden geresulteerd in vele regionale en nationale titels en totaal zes Europese titels in zowel garde- als showdansdisciplines. Vanaf 1984 organiseert Dansgarde De Bietjes jaarlijks een eigen danstoernooi, nationaal en internationaal. In 1994, 2002 en 2012 heeft Dansgarde De Bietjes onder de organisatienaam Stichting Garde- en Showdanssport de Europese kampioenschappen met groot succes in het moderne en veelzijdige Maaspoort Sports & Events in 's-Hertogenbosch georganiseerd.

Naast de sportieve en organisatorische hoogtepunten is de verbondenheid met de dansclub door vele leden en vrijwilligers heel bijzonder en waardevol. Opvolgende generaties van families dansen, trainen, begeleiden of besturen. Daar is de dansclub heel trots op! Ondanks de mooie historie van Dansgarde De Bietjes heeft zij in 2006 haar naam veranderd, namelijk Dansclub BeatYes Berghem. Een frisse en moderne naam die beter aansluit op de mooie garde- en showdanssport die de leden van de dansclub uitoefent. "Beat" omdat gedanst wordt op een ritme, dansen is een uiting van vreugde en plezier, evenals de kreet "Yes", dus BeatYes!. En qua uitspraak veranderde er bijna niets, de klemtoon is slechts
verplaatst naar "Yes".

Op zaterdag 25 mei a.s. wordt het jubileumfeest vanaf 20.00 uur in De Berchplaets gevierd.
Met JetSet Live, de ultieme feestband die garant staat voor een energieke en interactieve show. En DJ Sonny, dé allround feest DJ uit Berghem die elk feest tot een bruisende party maakt. Als laatste in de line-up: The Allstarz, het duo dat ervoor zorgen dat De Berchplaets letterlijk op z’n kop wordt gezet. Verder is er een foodplein en cocktailbar, dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een waanzinnig knalfeest van te maken.