• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Ontmoeten en verbinden bij de Berchplaets, ze hebben veel aan elkaar!

Donderdagmiddag zijn wij, Romée en Rosan als onderdeel van onze snuffelstage bij Mooiberghem, bij de Berchplaets langs geweest. Dit is een plek die activiteiten organiseert. Elke donderdagmiddag van twee tot vier komt er een groepje ouderen bij elkaar. Ze spelen spelletjes, zoals sjoelen, kaarten een keezen en ze drinken koffie. Voor veel van deze ouderen is dit iets waar ze elke week naar toe leven, omdat ze vaak eenzaam zijn. Een van de vrijwilligers genaamd Yvonne zei: ‘’Het gaat uiteindelijk om ontmoeten

en verbinden.’’De oudere mensen maken hier vrienden en leren zo meer mensen kennen. Ook zijn ze er voor elkaar in goede en slechte tijden. Een van de mensen van Berghs Leven geeft aan dat: ‘’Yvonne is de kartrekker van de groep.’’ Voor veel van de ouderen is Yvonne een grote steun bij allerlei dingen. Yvonne zei dan ook het volgende: ‘’Iedereen heeft een eigen rugzak, oftewel iedereen heeft iets meegemaakt zowel fysiek als mentaal.’’ Ze hebben dus veel aan elkaar.

Naast de donderdagmiddag organiseren ze ook regelmatig nog andere activiteiten, zoals een meezingconcert of een accordeon concert. Dit wordt ook gepromoot bij de ouderen. Dit wordt via mond op mond overgebracht, want ouderen zitten vaak niet online. In de Berchplaets zelf hangen ook posters. Zo wordt ervoor gezorgd dat de mensen in contact blijven met elkaar en niet alleen thuis blijven.

Deze activiteiten worden georganiseerd door 5 vrijwilligers en 2 mensen van de werkgroep. Ze hebben veel verschillende activiteiten zoals de donderdagmiddag en een diner op dinsdagavond. Tijdens de corona tijd gingen ze hier gewoon mee door bij iemand thuis in kleine groepjes. Het is een vertrouwde plek die mensen bij elkaar brengt.

Tekst en foto's Rosan en Romée