• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Thijs van Kessel stopt als wethouder van de gemeente Oss

Berghemnaar Thijs van Kessel stopt als wethouder van de gemeente Oss. Dit heeft hij donderdagavond aan de gemeenteraad laten weten. Op 23 mei biedt hij de gemeenteraad officieel zijn ontslag aan.  Thijs van Kessel (VVD) is sinds juni 2018 wethouder in de gemeente Oss. Hij is verantwoordelijk voor onder meer zorg en welzijn, burgerparticipatie, verenigingen en subsidiebeleid, recreatie & toerisme en evenementen, integratie

en inburgering en vluchtelingenopvang. Ook is Thijs aandachtsbestuurder wijk- en dorpsraden Lith en Oss Noord West.

Thijs van Kessel: “Ruim 20 jaar geleden ben ik op de Osse politieke trein gestapt. Via diverse tussenstations: van steunfractielid, commissielid, raadslid naar fractievoorzitter en jongste Osse wethouder ooit. Aan het begin van deze tweede termijn als wethouder heb ik aangegeven dat dit mijn laatste periode in de Osse politiek ging zijn.

Nu, halverwege deze bestuursperiode heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en geconcludeerd dat het bij deze halte mijn tijd is om van de trein te stappen. Per 23 mei dien ik mijn ontslag in.

Met het volste vertrouwen dat er binnen de Osse VVD voldoende kwaliteit, verantwoordelijkheid en ambitie aanwezig is om de trein op de rails te houden!

Ik dank iedereen voor de samenwerking en het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen 20 jaar in de Osse gemeentepolitiek. Voor nu gaan we aan de slag om de opvolging te organiseren. Rest mij niets dan alle betrokkenen in de Osse politiek veel wijsheid en alle goeds te wensen.”

Burgemeester Buijs-Glaudemans: “Thijs van Kessel staat midden in de samenleving en weet wat er speelt. En dat is nodig voor een wethouder die het sociaal domein en zorg in zijn portefeuille heeft. Is er iets niet duidelijk? Dan zoekt hij dat uit of gaat ervoor op pad. Dat bleek wel in coronatijd waarbij hij er persoonlijk voor zorgde dat mondkapjes en benodigdheden terecht kwamen bij de (zorg)instellingen en inwoners die dat nodig hadden.

Thijs van Kessel heeft een ontzettende goede kennis van zijn dossiers. Dat is fijn samenwerken met de (zorg)organisaties, onze medewerkers, politieke partijen in onze gemeenteraad en met het college. Dat Thijs vertrekt is een groot verlies voor gemeente Oss.”