• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

De Fonkeling en Lize Oliemeulen maken kennis met liefdadigheidsorganisatie: “hands on the future”

Voor het laatste jaar op basisschool de Fonkeling was Lize Oliemeulen op zoek naar een mooi onderwerp voor haar spreekbeurt. Via het werk van haar moeder is ze in contact gekomen met Jolanda Straten die een liefdadigheidsorganisatie: “hands on the future” runt, waarbij kansarme kinderen in Kenia geholpen worden voor een betere toekomst. Zij doet dit samen met Jackson die in Kenia woont.

Hierna wilde Lize naast haar spreekbeurt ook echt wat meer doen dan alleen er over vertellen. Hier is de actie: “blik op de wereld” geboren. Tussen 1 en 8 juni zullen Lize en ander groep 8 kinderen die mee willen helpen langs de deuren van Berghem komen om lege blikjes en flessen op te halen om statiegeld in te zamelen voor Kenia.

Gisteren is Jackson op bezoek geweest bij alle groepen 8 op basisschool de Fonkeling, 1e stroming. Hij heeft hierbij uitleg gegeven over de verschillen tussen Kenia en Nederland. De kinderen hadden veel vragen aan Jackson en die heeft hij graag beantwoord. Zelf keek hij zijn ogen uit! Wat een prachtige school!!! Hij dacht dat dit een privéschool zou zijn voor de rijke kinderen, dus des te groter was zijn verbazing dat dit een publieke school is, waar iedereen welkom is en gelijk is.
Hopelijk kunnen Lize en haar mede groep 8ers een mooi bedrag ophalen met hun inzamelingsactie, dit komt dan ten goede aan de scholing van Keniaans kinderen.

Ben je ook geïnspireerd door dit verhaal, neem een kijkje op hun website https://Handsonthefuture.nl of bezoek de informatie avond die zij organiseren op woensdagavond 1 mei van 19.30-21.30 u in Cultureel Centrum de Pas in Heesch.

Tevens kunt u op deze avond kennis maken met Jackson, hun contact persoon uit Kenia.

Noteer de datum in je agenda.

De entree is gratis.