• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Word bloeddonor en red levens! Informatieavond 2 april 2024!

Dinsdag 2 april om 20.00 uur bent u allen van harte welkom in zalencentrum De Merx in Berghem.  Monique Verschuur Locatiemanager Sanquin cluster Den Bosch zal samen met Dionne van de Wijgert informatie geven over de bloedbank Sanquin. In Nederland zorgt Sanquin voor de bloedvoorziening. Dat doet Sanquin samen met donors die met zijn allen zorgen voor een beter leven van de patiënt.

Wat is Sanquin?
Sanquin is een not-for-profit organisatie die de bloedvoorziening in Nederland verzorgt. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs.

Van bloedtransfusies voor mensen met kanker tot het redden van iemand na een auto-ongeluk. En van het ontwikkelen van medicijnen tot het in leven houden van een te vroeg geboren baby.

We hebben bloed-en plasmadonors nodig om de Nederlandse bloedvoorziening op peil te houden. De komende jaren is veel plasma nodig voor het maken van medicijnen
Als donor krijg je voorafgaand aan elke donatie een kleine medische check die bestaat uit een medische vragenlijst, bloeddruk en HB meting. Als je volbloed donor bent mag je als man 5x per jaar geven en als vrouw 3x per jaar. Als je plasmadonor bent dan mag je 1x per 14 dagen plasma geven tot een maximum van 26 x per jaar.

Meer informatie kun je vinden op: www.sanquin.nl
en natuurlijk op dinsdag 2 april persoonlijk in Zalencentrum De Merx Berghem.
Toegang is gratis en iedereen is van harte Welkom.
Namens de EHBO verenigingen Rayon Oss.
Ans van der Burgt.
Voor info bel 06-12875559