• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Ben superblij dat ik het huis heb gekregen van Mooiland!'

Er zijn heel veel mensen die op zoek zijn naar een woning in Nederland. Maar veel mensen kunnen geen woning vinden en moeten heel lang wachten tot een huis beschikbaar is. Er zitten veel mensen in deze situatie, er is gewoon gebrek aan betaalbare woningen in Nederland. Ook in Berghem! Monique was ook dringend op zoek naar een woning en heeft onlangs een huurwoning toegewezen gekregen in de Bernardstraat! 'Ik ben heel blij, het geeft rust en tijd om te zoeken

naar iets definitiefs. Ik heb twee weken geleden de sleutel gekregen van woningcorporatie Mooiland'.

Hoe heb jij dit huis gekregen?

'Alle bewoners hebben een brief gehad dat ze mensen kunnen aandragen. Die brief is naar mij doorgestuurd en toen heb ik zelf contact met Mooiland opgenomen. Daarna heb ik contact gezocht met de vorige bewoners van het huis en die hebben toen ook nog bij Mooiland aangegeven dat ik het huis graag wilde'. Wel fijn dat je een kans krijgt en dat mensen uit de wijk zelf iemand kunnen voordragen, dat vergroot wel het draagvlak in de wijk. 'Ja, anders had ik het ook niet geweten. Mooie actie van de woningcorporatie'.

En nu al het klussen?

'Jazeker, ik heb al het een en ander gedaan. In de Bernhardstraat ben ik bezig met texen, behangen en schoonmaken. Voor de rest ga ik er niet veel aan doen, het is toch tijdelijk!. En in de schuur doe ik ook nog het een en ander. En verder ben ik superblij want ik heb een grote schuur erbij waar ik mijn hobby kan uitoefenen'. Jij mag hier wonen tot de sloop begint. 'Dat klopt, maar dan zijn we al 2 jaar verder. Ik was dringend op zoek naar een woning, maar toen kwam dit op mijn pad. Dit is een perfecte tussenoplossing. Je hebt een officieel woonhuis met inschrijfadres. Je jaren bij de woningcorporatie tellen door. Dus meer kans op een huis als je hier weg moet'.

Dan je bent nu heel blij en gaat ondertussen zoeken naar een definitief huis?

'Er zitten heel veel mensen in deze situatie, er is gewoon gebrek aan betaalbare woningen in Nederland. Ik ben heel blij, het geeft rust en tijd om te zoeken naar iets definitiefs. En de huur is aangepast, omdat aan het huis alleen het hoognodige is gebeurd. Je betaalt maar een schappelijk huur en dat is natuurlijk heel aantrekkelijk voor een compleet huis met tuin en schuur!'

Dus het bevalt jou wel hier in Berghem?

'Natuurlijk! Berghem is heel gezellig met veel faciliteiten en er wordt veel georganiseerd. Zo was er bijvoorbeeld pas nog een hardloopwedstrijd door de wijk en er worden mooie activiteiten in het dorpshuis georganiseerd. Ik woon hier lekker rustig met een hondenuitlaatplek in de buurt en de winkels dichtbij'.

'En het mes snijdt aan twee kanten! Voor de mensen die wonen en weg willen, die kunnen gaan. En voor de achterblijvers blijven de woningen bewoond, dan hou je een netter straatbeeld en alle nieuwe mensen hebben in ieder geval tijdelijk onderdak', sloot Monique af. Zij is heel blij met de mogelijkheid die woningcorporatie Mooiland haar gaf. Ze kan hier nu fijn wonen en ondertussen kijken naar iets definitiefs.