• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Groot spiritueel meester Sri Bhagavan overleden, Ashram Berghem rouwt!

INDIA/BERGHEM : Op 27 mei 2023 is groot spiritueel meester Sri Bhagavan overleden. Sri Bhagavan is de oprichter en het hart van International Vedanta Society, een spirituele organisatie die zijn wortels in India heeft maar inmiddels zijn plek in vele landen over de wereld heeft gevonden. Ook in het plaatsje Berghem in Nederland is een spiritueel centrum (Anjali Ashram) van deze organisatie aanwezig. In 2015 onder toeziend oog van lokale, regionale en nationale media heeft Sri Bhagavan deze Anjali Ashram ingewijd.

Ook in India zijn de beelden over deze grote gebeurtenis op de media aldaar verschenen. De meester liep met zijn toegewijden in processie van de Berghse kerk naar de Ashram aan de Osseweg, waarna gedanst en gezongen werd in een feestelijke sfeer.

Sri Bhagavan is geboren op 3 januari 1942 in India wat nu het huidige Bangladesh is. Zijn leven was een worsteling door de toenmalige omstandigheden na de onafhankelijkheid van India in 1947. Zijn liefde voor de mensen is altijd een opmerkelijke karakteristiek geweest. Ondanks zijn eigen armoede dacht hij altijd aan het welzijn van anderen. Op zijn 32ste opende het spirituele pad zich voor hem en onder de hoede van zijn eigen spirituele leraar Swami Pavitranandaji realiseerde hij de hoogste spirituele waarheid, wat men in de Vedanta, Nirvikalpa Samadhi noemt. Een zelfde staat die de groot spiritueel leraar Gautama Boeddha ook had gerealiseerd. Sinds die tijd hebben duizenden mensen van alle gelederen van de maatschappij en uit alle delen van de wereld een aanraking gekregen van deze Goddelijke Liefde. Sri Bhagavan was de drijvende kracht in de levens van de vele toegewijden en volgelingen. Hij wordt door hen gezien als de nieuwe Jezus van deze tijd.

In Kolkata, India is Sri Bhagavan na een longinfectie overleden op 27 mei 2023 om 15.35u in het plaatselijke ziekenhuis. Onder de vele volgelingen wordt de komende dagen een 11 daagse rouwtijd gehouden, gevolgd door een ceremonie op de elfde dag, de 6de juni. Voor meer informatie kunnen mensen contact opnemen met Anjali Ma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of voor meer achtergrond informatie op www.ivs-vedanta.nl.