• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Hele lange rij bij dorpshuis de Berchplaets voor TomoCon 2023!

Net zoals in 2022 wordt Tomocon ook in 2023 weer in het bruisend hart van Berghem georganiseerd! Het was vandaag erg druk met anime-fans in het dorpshuis de Berchplaets. Tomocon is namelijk uitverkocht en zo'n 3000 fans, uit onder andere Nederland, Belgie, Frankrijk en Duitsland komen massaal naar Berghem. Ze zijn gek op manga, anime, cosplay, games, stripfiguren of tekenfilmhelden.

Er is van alles te doen in en rondom de Berchplaets. De situatie is wat veranderd ten opzichte van vorig jaar. Er wordt namelijk gebouwd naast het dorpshuis. Maar er is nog voldoende plaats op de parkeerplaatsen voor de vele activiteiten.

Natuurlijk is er op deze 9e editie weer een grote Japanse Markt en een uitgebreid entertainment programma. De organisatie richt zich in het bijzonder op games en Japans streetfood! Dus niet alleen arcadekasten, (retro-)consoles en bijzondere Japanse games, maar ook bordspellen, mahjong, cardgames en allerlei andere spellen die je samen met je (nieuwe) cosplayvrienden kan spelen.

Tevens zijn er verschillende activiteiten waaraan ‘cosplayers’ kunnen meedoen, zoals een Cosplay Competitie (wie is het beste verkleed) of een Compo Act (een kort toneelstukje in je cosplay costuum opvoeren). En er zijn ook veel workshops, een horecaplein en vele games. De liefhebbers vermaken zich dan ook prima.

Rond de middag stond er nog een hele lange rij met anime-fans te wachten voordat zij binnen konden. Zondag 16 april is er nog een tweede dag! Dus twee gezellige dagen in het bruisend hart van Berghem!

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72177720307508211}