• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwe richtlijnen voor verduurzamen van monumentale woningen

Gemeente Oss heeft richtlijnen gemaakt voor het verduurzamen van monumentale woningen. Zo is er meer duidelijkheid voor de bewoners van erfgoed over de (on)mogelijkheden voor verduurzaming. Sidney van den Bergh, wethouder Erfgoed bij de gemeente Oss: “Aan een monumentaal pand mag je niet zomaar iets veranderen. Dat maakt het voor de eigenaren vaak lastig om hun woning te verduurzamen. Omdat we die verduurzaming toch mogelijk willen maken, hebben we een aantal richtlijnen opgesteld waarmee we de eigenaren een helpende hand bieden.”

Wat moet je weten over de nieuwe richtlijnen?
De richtlijnen gaan over energiebesparende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepompen. Ze gelden voor Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten, beeldbepalende en karakteristieke gebouwen en gebouwen gelegen in beschermde stadsgezichten. De richtlijnen vind je op www.oss.nl.

Informatieavond Oss Schakelt Door op 9 maart 20:00.
Tijdens de informatieavond ‘Zo lees je je energierekening’, in Megen geeft gemeente Oss toelichting op de nieuwe richtlijnen. Naast uitleg is er ook meteen een stappenplan voor verduurzaming van woningen die onder de richtlijnen vallen. Er wordt meteen gesproken over de adviesmogelijkheden, waaronder een keukentafelgesprek. Een adviseur legt dan met de bewoner de basis voor het stappenplan.

50 gratis adviesgesprekken voorbewoners van monumenten
Voor 50 monumenten in gemeente Oss is het mogelijk om het keukentafelgesprek (meestal) gratis aan te vragen. De kosten van de adviesgesprekken, wanneer er meer aanvragen zijn, worden toegelicht op 9 maart.

Datum: 9 maart 2023
Tijd: 20.00 tot 22.00 uur
Plaats: Acropolis Megen (Broeder Everardusplein 1, 5366 BE Megen)

Stappenplan en adviesgesprekken uitgelegd
Meer informatie over het stappenplan dat wordt aangeboden staat op www.ossschakeltdoor.nl/erfgoed

Aanvragen van het adviesgesprek is al mogelijk, zoals beschreven op deze website.