• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Gekkenwerk op de Osseweg, dit kan toch niet?', moeten de bewoners een verkeersregelaar inzetten?

Maandag 6 februari is de gemeente Oss gestart met werkzaamheden aan de Osseweg/Zevenbergseweg. Vanwege een noodzakelijke verzwaring van het transformatorstation aan de Zevenbergseweg 3a gaat Enexis een gestuurde boring uitvoeren vanaf begin Osseweg tot en met rotonde Zeepkanneke. Dit is van ingrijpende aard omdat er veelal machines op de weg komen te staan vandaar deze weg gedeeltelijk wordt afgesloten. Dat heeft het verkeer wel goed gemerkt! Om alles in goede banen te leiden zijn twee verkeersregelaars ingezet. Ze wijzen het verkeer de

goede richting aan.

Het is nog eventjes wennen aan het nieuwe verkeerssituatie. Er reed gisteren een mevrouw op de fiets tegen het verkeer in. Dan schrik je rot als automobilist. Maar borden lezen is ook een kunst. De automobilisten negeren de aanwijzigingen rijden tegen verkeer in of scheuren over de parallelweg of fietsweg heen. Dat leidt tot gevaarlijke situaties. Dit gebeurt vaak na het spitsuur als er geen verkeersregelaars meer werkzaam zijn.

De bewoners zien het allemaal gebeuren. 'De mensen rijden overal heen, terwijl ze dat niet mogen. Op het fietspad worden de fietsers de struiken ingejaagd, omdat automobilisten er langs willen. Ook gewoon tegen het verkeer in rijden, dat is niet normaal zeg. Dat is gekkenwerk, dit kan toch niet?', zegt een van de bewoners. 'De politie die graag een bonnetje willen schrijven, kunnen hier mooi tegen optreden'.

Te hopen is dat de overlast minder wordt. De mensen moeten eventjes een weekje omrijden, de werkzaamheden duren tot 17 februari, en niet op de parallelweg/fietspad gaan rijden. Dit is veel te gevaarlijk!

De bewoners denken het zijne ervan. Die kunnen 's avonds wel zelf een verkeersregelaar in gaan zetten. Of niet buurtbewoner Twan?

Angelo v.d. Putten had een toepasselijke foto hiervan gemaakt!

verkeersregelaarosseweg01antwan

ossewegverkeersregelaar02

ossewegverkeersregelaar03