• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Stichting Berghem tegen Kanker doneert op Wereldkankerdag 2023

Stichting Berghem tegen Kanker komt ook dit jaar weer in actie op Wereldkankerdag. Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker, een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders op een zeker moment mee te maken krijgt. De ziekte verandert niet alleen het leven van de patiënt, maar heeft ook invloed op diens partner, familie, collega’s en vrienden, kortom kanker raakt iedereen.

Ondersteuning goede doelen
Elk jaar ondersteunt Stichting Berghem tegen Kanker op Wereldkankerdag één of meerdere goede doelen. SBTK is actief in het steunen van goede doelen in de palliatieve zorg, die gerelateerd zijn aan kanker. De stichting richt zich vooral op het helpen en ondersteunen van doelen in de regio. Op dit moment is het bestuur met een drietal organisaties in gesprek wat binnen enkele weken gaat resulteren in een aantal mooie donaties. Houd daarom onze facebook pagina goed in de gaten.

Van kaarten voor het goede doel tot minirun
Geld genereert Stichting Berghem tegen Kanker onder andere door (sportieve) activiteiten en evenementen te organiseren. In 2022 was de Moonlight Walking een groot succes. Maar ook onze jaarlijkse activiteiten, kaarten voor het goede doel, de minirun, de Den Helder - Maastrichtloop, de bevrijdingsloop en de glühwein en chocolademelk actie, waren weer erg succesvol.

Agenda SBTK tot zomer 2023:
De volgende activiteiten staan alweer op ons programma:
- Zondag 26 maart De Bergse Crossloop.
- Vrijdag 21 april Minirun Molenveld en De Fonkeling.
- Donderdag 4 mei & vrijdag 5 mei Bevrijdingsloop Wageningen - Berghem.
- Zaterdag 27 mei t/m maandag 29 mei RopaRun 2023.

Naast opbrengsten uit activiteiten ontvangt de stichting donaties van veel bedrijven, organisaties en individuen uit Berghem en wijde omtrek. Afgelopen jaren zijn de volgende doelen gesteund: WensAmbulance Brabant, Stichting Mag Ik Dan Bij Jou, polikliniek oncologie ziekenhuis Bernhoven, Oncologie fonds Radboud UMC, DHM, Stichting
KanjerKetting en Roparun.

Voor meer informatie, zie
www.berghemtegenkanker.nl
www.facebook.com/stichtingberghemtegenkanker