• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Locatie uniek duurzaamheidsproject is bekend, 80.000 bomen in Spaander Straatsche Akkers!

De gemeente Oss en de Dorpsraad Berghem hebben afgelopen dinsdag en woensdag de bewoners en belanghebbenden uitgenodigd voor een bijeenkomst over de inrichting van de Spaander Straatsche Akkers. Hier werd bekend gemaakt dat op deze locatie een uniek duurzaamheidsproject 'Bos van Oss' komt. Ecoloog Tjeerd van Tol gaf alle plannen in de presentatie aan. Daar werd enthousiast op gereageerd!

Eind vorig jaar is bekend gemaakt dat er een 'Bos van Oss' komt. Een initiatief waarbij werkgevers en de Gemeente, in samenwerking en overleg met het Onderwijs en de inwoners van de gemeente Oss, werken aan de totstandkoming van een nieuw bos.

Deze vorm van samenwerking in gemeenschappelijkheid is uniek. Gemeente Oss is de eerste gemeente in Nederland die een dergelijke samenwerking van de grond krijgt. Het idee is om 80.000 bomen op 20 hectare aan de rand van de stad te realiseren. Spaander Straatsche Akkers is het geworden! Hiermee krijgt de stad en natuurlijk Berghem er een groene long bij, waar de inwoners nog generaties lang plezier van hebben.

Dorpsraad Berghem en op aangeven van de mensen die aanwezig waren bij de twee bijeenkomsten, vinden het erg belangrijk over een andere naam. 'Bos van Oss' spreekt helemaal niet aan in Berghem!

René van Ass, namens de stichting Bos van Oss, gaf aan dat een andere naam wordt meegenomen in dit unieke duurzaamheidsproject. In 2021 werd de stichting 'Bos van Oss' opgericht, niet wetende waar het bos in de gemeente Oss kwam te liggen. De naam 'Bergse bos' kwam al meerdere keren naar voren. 

Volgens de plannen zou het planten van de bomen in het 'Bergse bos' in de herfst van dit jaar beginnen. 

{flickr set=72177720305520205}