• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kavellijst Bergse Kunstveiling voor betaalbare kunst op zondag 22 januari

Berghem Wijzer en Stichting Beeldend Berghem organiseren op zondag 22 januari a.s. de Bergse Kunstveiling in dorpshuis de Berchplaets in Berghem. Het doel is een laagdrempelige veiling neer te zetten waar iedereen een origineel kunstwerk kan aanschaffen voor een betaalbare prijs. Op de een of andere manier hebben de te veilen objecten en of de kunstenaars een link(je) met Berghem. De werken zijn te bezichtigen tussen 11.00 en 12.30 uur.

De veiling, onder leiding van Theo van Ravensteijn start om 14.00 uur. De toegang is gratis.
De kavellijst is te bekijken op www.deberchplaets.nl en www.beeldendberghem.nl

Berghem Wijzer, een samenwerking tussen de Berchplaets, Bibliotheek Berghem, Ons Welzijn en BerghsLeven, kwam vorig jaar met het initiatief om een kunstzinnige activiteit op te zetten als onderdeel van hun informatieve programma. Daarvoor benaderden ze Stichting Beeldend Berghem, de amateurkunstenaarsclub uit Berghem. Uiteindelijk leidde dit tot de gezamenlijke organisatie van de Bergse Kunstveiling. Helaas werd de editie 2022 geannuleerd vanwege corona. Maar op zondag 22 januari a.s. gaat de Bergse Kunstveiling alsnog van start.

Gevarieerd aanbod
Het veilingaanbod is zeer gevarieerd. Regionale amateur maar ook professionele kunstenaars hebben zich aangemeld voor de kunstveiling. Ofwel de kunstenaars of hun werken hebben een relatie met Berghem. Dit heeft geleid tot een zeer gevarieerd veilingaanbod van 98 objecten in diverse prijsklassen. Van schilderijen in diverse technieken, zeefdrukken, keramiek, beeldhouwwerk, glaskunst, tekeningen tot aan kunstzinnige tafellampen. De prijs die het werk minimaal moet opbrengen is door de kunstenaar zelf bepaald.
Op zondag 22 januari is er tussen 11.00 en 12.30 uur de mogelijkheid om alle kunstwerken vooraf te bezichtigen. Om 14.00 uur begint de veiling die staat onder enthousiaste leiding van Theo van Ravensteijn en zijn team, bekend van de openbare veiling van de Stichting Carnaval. Een unieke kans om op een bijzondere manier, voor een redelijke prijs een origineel kunstwerk aan te schaffen.

De kavellijst is te bekijken op www.deberchplaets.nl  en www.beeldendberghem.nl

 

Locatie van de veiling is Dorpshuis de Berchplaets, Sportstraat 3, 5351 BZ Berghem.