• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Het Ganzeven, een verborgen pareltje dichtbij Berghem, krijgt weer 'vorm'!

Het Ganzeven ligt niet ver van Berghem. Het is een veelzijdig natuurgebied met bos, heide en een prachtige ven. Hier heerst een oase van rust. Je kunt er paardrijden of fietsen, maar als wandelaar ontdek je dit gebied op haar best. Met wandelroutes, een uitkijktoren en duinen kun je je wandelhart ophalen! Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is.

Het Ganzeven is een verborgen pareltje. Je kunt hier in de buurt oog in oog komen te staan met wisenten of taurossen, die onverstoorbaar door blijven eten. Tijdens je bezoekje bewonder je de vogels, kleurrijke libellen of luidruchtige kikkers. Tenminste, als er water in het Ganzeven staat. Door de langdurig droogte was het ven droog komen te liggen.

Mooi Berghem berichtte half december nog, dat er op het Ganzeven niet geschaatst kon worden. Die stond helemaal droog. Door de hevige en langdurige regenval van de laatste tijd krijgt het pareltje weer vorm.
Er staat nu weer water in! En dat is de bedoeling. Een ven is een klein, meestal ondiep meer dat voorkomt op zandgronden. Hier leven veel dieren en insekten. Nu kan iedereen, mens en dier, weer genieten van het verborgen pareltje!

ganzevenweerwaterjanuari2023

En over water gesproken. In de Bergse vijver staat al veel water in en ook in de wadi's in de Piekenhoef. Mooi Berghem heeft afgelopen zondag dit artikel 'PIEKENHOEF LIJKT WEL HET ITALIAANSE VENETIË, JE WAANT JE ECHT EVEN IN EEN ANDERE WERELD!' geplaatst.

Dus voor de schaatsliefhebbers, laat de vorst maar komen. Er zijn nu genoeg mogelijkheden om lekker te schaatsen!

Foto's Trudy Lakeman

vijverjanuari2023