• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vaste prik, 28 december staat weer de Bergse Kwis op het programma!

Vaste prik, op 28 december staat er weer de Bergse Kwis op het programma. De teams gingen vanavond weer aan de slag. De boekjes werden om half 7 opgehaald in de Berchplaets. Wie worden er de slimste van Berghem? Het begon 17 jaar geleden. In 2005 werd de eerste Bergse kwis georganiseerd. In de jaren er na ontstond er een olievlek, steeds meer dorpen volgden dit initiatief. Maar de animo wordt wel wat minder. Dinsdagavond waren er ook dorpskwissen in Uden, Vinkel en Lith, gisteren in Oss en

Heesch is donderdagavond aan de beurt. Het past in het beeld dat de dorpskwis op zijn laatste benen loopt. In sommige dorpen is de traditie zelfs al gesneuveld.

Maar in Berghem niet! Er deden vanavond 44 teams mee en vanmiddag 6 teams bij de kinderkwis. De organisatie liet weten dat de teams veel groter waren als in andere jaren. Ze schatten dat er tegen de 1000 deelnemers meedoen.

De kwissen zien er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Er zijn 100 vragen samengesteld voor de teams, in diverse categorieën waaronder uit het dorp zelf, algemene onderwerpen zoals muziek en sport, buitenopdrachten of speciale opdrachten. De geheime proef is dit jaar in het bruisend hart van Berghem. En De Bergse Kwis heeft ook nog een doorzettersklassement! 

Deelnemers mogen alle middelen inzetten om de vragen te beantwoorden. Terwijl de klok onverbiddelijk verder tikt, stijgt de spanning. Uiteindelijk telt één ding: wie zijn de knapste koppen van Berghem? Zaterdag 21 januari zullen we het weten!

Veel plezier allemaal!

Info: www.debergsekwis.nl

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72177720304793346}