• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Geef jij mij en mijn gezin ons leven terug', wie helpt Berghemnaar Rick Schoneveld?

Mooi Berghem kreeg een aandoenlijk bericht binnen van Rick Schoneveld (32) uit Berghem. Hij werd 10 jaar geleden van de een op de andere dag ziek en heeft nu dringend hulp nodig! Hij stuurde deze oproep: 'Ik ben Rick, 32 jaar, echtgenoot en vader. 10 jaar geleden werd ik van de een op de andere dag ziek. Na een biopt werd duidelijk dat ik FSGS heb en daardoor nefrotisch

syndroom. Mijn nierfunctie ging de afgelopen jaren gestaag achteruit.

Door de extreme vermoeidheid kan ik niet werken en moet ik spaarzaam met mijn energie om gaan. Mijn nierfunctie kelderde afgelopen maanden van rond de 30% naar 11%. Ineens stond het dialyse-en transplantatie traject voor de deur. Mijn vader werd gekeurd maar helaas was hij niet geschikt. Mijn moeder, broer, zus en vrouw, allen bereid tot orgaandonatie, hebben helaas bloedgroep A en kunnen mij niet helpen. Cross over zou kunnen maar heeft een lage slagingskans omdat ik een O donor zoek. We gaan uiteraard wel dit traject in want we willen geen mogelijkheid onbenut laten.

Het aanvankelijke traject van korte periode dialyse en dan transplantatie is veranderd in een langdurige, onzekere tijd. Na de zomer start ik met dialyseren en zal dat moeten blijven doen tot ik een donor heb gevonden. Een periode waarin ons leven on hold staat. Ons leven zal dan meer dan ooit draaien om mijn ziekte en de beperkingen die dit met zich meebrengt'.

Ben jij of ken jij een potentiële donor, altruïstisch of iemand die een nier in bloedgroep A zoekt en wil "ruilen", laat het weten!

Geef jij mij en mijn gezin ons leven terug?
Groet Rick

Rick zijn bloedgroep is O-Pos.
Nierfunctie 11 %.
Dialyseert: nog niet, is aanstaande.
Traject verloop Radboud UMC

Liken en delen van de oproep helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Meer info kunt u vinden op website www.doneereennierbijleven.nl