• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Vrijheid: Zijn we wel echt zo vrij?!

BERGHEM: Ieder wil vrij zijn. Het is het belangrijkste thema in ieders leven. Maar zijn we werkelijk zo vrij als we denken te zijn?! Op zo 14 aug om 10.00 uur (inloop) wordt in de Anjali Ashram van International Vedanta Society in Berghem Vrijheidsdag gevierd met lezingen over Vrijheid, voordrachten en

muziek. Wat betekent ware Vrijheid?

Anjali Ma legt uit dat de Vedanta filosofie uit het oude India op een geheel andere manier naar Vrijheid kijkt. “De meeste mensen denken dat ze vrij zijn als ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Maar is dat wel echt vrij zijn?! Elk moment van de dag komen honderden gedachten langs of je wilt of niet. Als het fijne gedachten zijn die ons vrolijk maken is het geen probleem, maar dat is niet altijd zo. Naast positieve gedachten zijn ook
veel negatieve gedachten die passeren.

En die laatsten beïnvloeden ons leven zodanig dat we zelfs in zware depressies kunnen belanden of het leven niet meer zien zitten. Het probleem is dat we geen idee hebben waar ze vandaan komen of hoe we ze kunnen stopzetten. Dit terwijl niets anders dan gedachten bepalen of we gelukkig zijn of niet.

In de Vedanta praten we dan ook over de slavernij van onze geest. De geest met zijn gedachten bepaalt ons leven en we hebben er geen sturing op. Daarmee zijn we alles behalve vrij, we zijn een slaaf van onze gedachten. Door inzicht te krijgen hoe dit proces werkt, en hoe je gedachten kunt laten zijn komt innerlijke rust, tevredenheid en blijdschap. Er is een weldegelijk een weg om de geest tot rust te brengen en daarmee werkelijk vrij te kunnen zijn”.

In de Anjali Ashram begeleidt Anjali Ma mensen hierin en coacht ze naar vrijheid. Kom Vrijheidsdag mee vieren aan de Osseweg 37 Berghem en voel de inspiratie om werkelijk vrij te zijn. Aanmelden kan bij Anjali Ma op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0412-486937 of kijk op www.ivs-vedanta.nl.

ashraminwijding2015