• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

17, 18 en 19 juni: Zomertheater Hoessenbosch speelt Koning van Katoren

Speelgroep Hoessenbosch mag weer een groot theaterstuk presenteren aan publiek. Afgelopen weekend waren er al twee voorstellingen van Koning van Katoren te zien. Op 17, 18 en 19 juni speelt Hoessenbosch nog een keer de familievoorstelling Koning van Katoren, naar het verhaal van Jan Terlouw! Drie keer een sfeervolle avondvoorstelling en twee keer een matinee (de zondagen, waaronder op Vaderdag). De regie is in handen

van Mariëtte Boeijen - ook lid van de vereniging.

Het verhaal
"Ik wil koning worden", zei de 17-jarige Stach. "Want ik denk dat ik Katoren beter kan besturen dan jullie." Een klap in het gezicht van de zes ministers die het land sinds de dood van de laatste koning, 17 jaar geleden, op geheel eigen en nutteloze manier regeren. Daar gaat hun luilekkerbaantje! Daarom bedenken ze zes onmogelijke opdrachten voor Stach. Alleen als hij die opdrachten volbrengt, kan Stach koning worden.

En dus neemt hij het op tegen de draak van Smook, brengt hij de vogels van Decibel tot zwijgen én doet hij een poging de granaatappelboom van Wapenfelt onschadelijk te maken. In Afzette-Rije wacht de bevolking op verlossing van de verschrikkelijke muggen waar ze knobbelneuzen van krijgen en veel te dure zalfjes voor betalen en in Uikemene zijn de kerken levensbedreigend omdat ze blijven schuifelen. En dan is er nog die mysterieuze tovenaar Pantaar die niemand liever tegenkomt ... Tijdens zijn avontuur leert Stach wat het nou eigenlijk betekent om koning te zijn, maakt hij nieuwe vrienden en komt hij Kim tegen, een meisje waar hij het érg goed mee kan vinden.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.hoessenbosch.nl/tickets