• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kunstroute in Berghem op zondag 12 juni, feestelijk opening door wethouder Warris!

Op 12 juni organiseert Museum Jan Cunen een kunstroute in Berghem. De route is onderdeel van het nieuwe meerjarenproject Jan Cunen blijft slapen: een samenwerking tussen het museum en lokale partners, met een hoofdrol voor de Osse stadscollectie. Echte kunstwerken, die je normaal gesproken alleen in het museum ziet, verlaten hun vaste stek en gaan een weekend logeren in een huiskamer in de buurt. Tijdens de route

zijn ze daar ook te bewonderen door de buren en andere stadsgenoten.

Op 28 mei was er een gezellige kennismaking, met een overzicht van de logees. Berghemse gastheer Stijn van Erp was bemiddelaar en ging het gesprek aan over kunst, smaak, eigen interesses en verzamelingen. Iedereen die interesse had voor een werk kon zich aanmelden voor het logeerweekend. Uit alle aanmeldingen heeft het museum negen adressen gekozen.

Op 10 juni wordt het kunstwerk bij de deelnemers in huis geplaatst. De logé blijft twee dagen. Op zaterdag is het werk exclusief beschikbaar voor het gastgezin; op zondag is er een kunstroute door het dorp, die feestelijk wordt geopend door wethouder Dolf Warris om 10.30 uur bij de Berchplaets. Tussen 11.00 en 14.30 uur kunnen deelnemers en bezoekers bij elkaar op bezoek, om de objecten te bekijken en ervaringen uit te wisselen. Op alle adressen (herkenbaar aan het bord op het raam) ligt een flyer met de route en het museum zorgt voor koffie en iets lekkers.

Jan Cunen blijft slapen
Jan Cunen blijft slapen is een uniek en verbindend stadsproject, gericht op een hernieuwde (wederzijdse) kennismaking met de Ossenaren en de omliggende dorpen. Het idee is geïnspireerd op een bestaand succesproject van Museum Elsene in Brussel.

Jan Cunen blijft slapen wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Mondriaan Fonds en het VriendenLoterij Fonds.