• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Meditatie belangrijker dan ooit, doe mee met medidatie & vedanta!

Meditatie een woord wat nog geen 20 jaar geleden als iets buitenaards gezien werd, nu is het langzaam aan een breed omarmd goed geworden, en gelukkig, want de huidige situaties in de wereld roepen op tot massale meditatie. Bij de Ashram in Berghem kun je elke vrijdag en zondag meedoen aan

medidatie & vedanta. De ashram is op vrijdag open om 19uur en op zondag om 10.30uur. Voor wie is het? Ieder die graag innerlijke rust wilt en samen wilt leren leven vanuit het hart!

Laten we dieper op dit thema inzoomen; wat is meditatie precies en wat brengt het voor het geheel?

Meditatie is de staat waarin iemand de aandacht naar het ware Zelf brengt en daarmee versmelt. Meditatie is niet zo gemakkelijk. Het is een staat van gedachteloosheid, leegheid, waardoor we gaan ervaren wie we werkelijk zijn; namelijk de Ziel oftewel Atman. Net als dat de zon altijd schijnt, of we deze zien of niet, zo schijnt Atman altijd. Maar als er een gedachten-wolkendek tussen zit, ervaren we onze ware natuur niet. Meditatie is die staat dat het wolkendek is opgelost. Dus eigenlijk oefenen de meesten om uiteindelijk tot meditatie te komen.

Dit oefenen-om-te-kunnen-mediteren is zeer cruciaal voor ons spirituele proces maar ook voor het geheel waar we evengoed een onderdeel van zijn. Als je een steen in een vijver gooit zullen de waterrimpels die zich om de steen vormen, langzaam verder doorgegeven worden totdat de golfjes de oever bereiken. Idem met de aandacht naar binnen brengen. Dit brengt een ‘golf’ van verstilling, kalmte en sereniteit in de wereld. Als we onze eigen geest kalmeren, kalmeren we de atmosfeer om ons heen, rust en vrede worden in het collectief gebracht. Dit kan weer opgepikt worden door anderen, waardoor sereniteit over het universum wordt uitspreid. Wat zich in het collectief afspeelt is terug te zien in deze wereld, dat daar een reflectie van is. Hoe de staat van de geest op dit moment bij de mensheid is, kunnen we dan ook terugzien in het dagelijks leven. Willen we een verandering daarin brengen, zullen we de gedachten mogen zuiveren en transformeren naar heelheid. Dit doen we door de aandacht naar binnen te richten met meditatie.

Meditatie maakt de geest sterk en krachtig om tegenslagen het hoofd te bieden (of eigenlijk het hart te bieden). We kunnen ons beter concentreren, voelen ons rustiger, tevreden en ervaren meer blijdschap in ons leven. De zekerheden die we al lange tijd gewend zijn, hoeven er morgen misschien niet meer te zijn. De wereld is vergankelijk en om in die vergankelijkheid stabiliteit te vinden is meditatie onontbeerlijk. Mediteer dagelijks, en als je het wilt leren, hier in het Spiritueel centrum ‘Anjali Ashram’ begeleiden we mensen om tot meditatie te komen. Samen EEN!

Brahmacharini Anjali Ma

Anjali Ashram
Osseweg 37, 5351 AA Berghem
+31 412 486 937
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.