• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Het bevrijdingsvuur en 'Levende Vlag' zijn in Berghem!

In de nacht van 4 op 5 mei vertrokken de lopers van Stichting Berghem Tegen Kanker bij Hotel De Wereld in Wageningen, waar ze het bevrijdingsvuur hebben opgehaald, om deze naar Berghem te brengen. Vanochtend om 11uur zijn rond de 60 wandelaars aangekomen bij het Bergs monument. Ze waren moe en voldaan, ze hadden inmiddels

zo'n 40 kilometer in de benen.

Petra van de Ven van Stichting Berghem Tegen Kanker verwelkomde de aanwezigen en natuurlijk de wandelaars. Oekrainse Julia en voorzitter Harmen Snoeijs van de Dorpsraad spraken het toegestroomde publiek toe. Leo Hoeks vertaalde de Engelse speech van Julia naar het Nederlands.

Aansluitend was er in dorpshuis De Berchplaets live de 5 mei lezing vanuit de Lievekamp op groot scherm te zien en konden de belangstellenden het levende vlag bekijken. Er zijn maar liefst 1700 stukjes binnengekomen voor de Levende vlag. In de Berchplaets lag maar een klein gedeelte, maar de Levende vlag wordt wel 45 x 30 meter. Dit wordt overhandigd bij de 80-jarige bevrijdingsdag!

Tot slot stond er een Vrijheidslunch klaar. De mensen genoten van de sfeer en lekkere lunch. Na de lunch waren er ook optredens van de dichters van Poëziepodium Oss en de jonge Bergse pianist Jan van Grinsven (14) speelde prachtige muziek. De Oekrainse Julia speelde ook een stukje.

De middag werd afgesloten met het nummer 'Iedereen is van de Wereld' door een muzikaal gezelschap.

Het is ware happening geworden op de bevrijdingsdag in Berghem. Respect voor de wandelaars en de organisatie!

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72177720298658932}