• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Buurtbewoners worden schijtziek van hondenpoep bij de Fonkeling!

Hondenpoep! Dat vindt iedereen smerig. Het is al vies om te zien en laat staan als iemand erin trapt. Tegenwoordig moet de hondenbezitter een hondenzakje bij zich hebben, om de poep op te ruimen. En dat opruimen gebeurt helemaal niet bij basisschool de Fonkeling in Berghem. Er ligt bijna om de paar meter een hondenrol in het plantsoen. Te kust en te keur, van allerlei soorten groottes en maten!

Mooiberghem kreeg een tip dat er veel hondenpoep in het plantsoen en in de grasstroken langs de Willandstraat ligt. Dat gebeurt al een langere tijd. Mooiberghem ging een kijkje nemen en warempel, hier ligt echt veel hondenpoep! Een buurtbewoonster liep langs en zag dat er foto's van gemaakt werden. 'Het is toch niet te geloven, hoeveel hondenpoep er hier ligt. Zo vies en smerig. En dat ligt er al een hele tijd'. 

Hondenpoep is één van de oorzaken van het vervuilen van straten, speeltuinen, plantsoenen en parken. Hondenpoep is vies, onhygiënisch en is heel vervelend als je erin trapt. 'En die hondendrollen liggen hier elke week, steeds vers van de pers!'. Het is toch ongelofelijk dat de hondenbezitters hun hond hier zo vlakbij bij school hun behoefte laten doen en het niet opruimen. De kinderen gaan hier naar school en spelen hier! 'We worden hier schijtziek van, dat hoort toch niet?', zei de bewoonster vragend. 

Er komt nog een buurtbewoner met een hond langsgelopen, dat is een potentiële dader. 'Nee hoor, echt niet', zegt de man. 'Ik vind zo smerig en heb altijd een zakje bij. Een hond kan niet op commando de behoefte doen. En als dat toch gebeurt, dan pak ik het zakje en ruim ik het op. Ik gooi het vervolgens in een DepoDog of thuis in de container'.

'Zo is dat', zei de buurtbewoonster. 'Als iedereen het zo doet, dan ligt hier geen hondenpoep meer'. Deze buurtbewoners en de tipgever hopen echt dat hier verandering in komt en dat de hondenbezitters hun verantwoordelijkheden nemen. Want hondenpoep laten liggen naast een basisschool dat kan gewoon echt niet!

{flickr set=72177720298270109}