• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

JOB bij de brandweerkazerne in Berghem wordt niet zo gebruikt als de bedoeling is!

Er kwam eind vorige week een bericht binnen van ongeruste Berghemnaar over de Jeugd Ontmoetings Plek bij de brandweerkazerne in Berghem. 'Vanmorgen lagen er bij de JOP bij de brandweer weer een bierkrat en bijbehorende flessen in duizenden stukken. Honden gaan hier hun poten aan open halen en mochten er kinderen langs komen dan is dat ook gevaarlijk', vertelde de ongeruste

Berghemnaar. Inderdaad, het ziet er niet goed uit en dit gebeurt veel vaker.

Wethouder van Orsouw van de gemeente Oss weet er alles van. In augustus van vorig jaar heeft hij de problemen over de JOB's in Berghem een brief naar de de raad gestuurd. Gemeente Oss heeft de signalen gebundeld door in gesprek te gaan met werkgroep jeugdoverlast Berghem, buurtbewoners Piekenhoef, jeugd Berghem, straatcoaches, Boa’s, jeugdwerker, wijkagenten en de dorpsraad Berghem onder de noemer 'samenwerken'.

De JOP aan de Kloosterstraat te Berghem is al jaren niet meer in gebruik door de huidige jeugd. Deze is vervuild, kapot, stinkt, wordt gebruikt door personen die daar overnachten. Zitvoorzieningen ontbreken en het nabij gelegen voetbalveld is niet bruikbaar doordat honden daar hun behoeften doen. De focus ligt op het beperken van overlast, maar in de praktijk is dat weinig te merken.

'De gemeente doet er niets aan volgens mij. Die betonnen blokken zijn leuk, maar dat hok is ideaal om als wc te gebruiken en voor dealers ook een fijne plek', aldus Berghemnaar Stefan.

Hij heeft het al een paar keer gemeld bij de gemeente, maar die weten niet wat ze er mee moeten. 'De wijkagent zou er eens wat vaker in gesprek kunnen gaan met de personen die daar zijn. Door het op deze manier te vervuilen, zorgen ze zelf voor een negatieve kijk en dat ze nergens welkom zijn'.

Het beperken van de overlast heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd. De JOB bij de brandweerkazerne in Berghem wordt niet zo gebruikt als de bedoeling is!

Foto's Berghemnaar Stefan

jobberghem02

jobberghem03