• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de Goede Doelen Week in Berghem!

In September vindt de eerste Goede Doelen week (GDW) in Berghem plaats. De organisatie is hard op zoek naar collectanten die zich tijdens deze week in willen zetten voor o.a. het Nationaal MS Fonds! Help jij mee in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS)?

Word collectant
Vanaf dit jaar vindt in Berghem de Goede Doelen Week plaats. Hierbij is jouw hulp van grote waarde. Word daarom collectant! De opbrengst voor het Nationaal MS Fonds is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Collecteren kost maar een paar uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook! Uiteraard collecteer je ook voor de andere goede doelen die opgenomen zijn in deze GDW.

Ziekte van het centrale zenuwstelsel
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Meer informatie over het Nationaal MS Fonds: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Meer informatie over de Goede Doelen Week en aanmelden: www.gdw-gennep.nl

Over het Nationaal MS Fonds
Het Nationaal MS Fonds strijdt voor een beter leven voor mensen met MS. Het fonds stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelmethoden én naar uiteindelijke genezing van MS. Daarnaast coachen we mensen met MS om de kwaliteit van hun leven zelf te kunnen verbeteren. Het fonds heeft sinds de oprichting in 1993 een nationale functie als MS-expert en is uitgegroeid tot dé organisatie die voorlichting geeft over en onderzoek doet naar MS in Nederland.