• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'We gaan onze droom waarmaken', na 53 jaar weg uit Berghem

We leven nu in de coronatijd in een rare en moeilijke periode. Maar sommige mensen gaan in deze moeilijke tijd nieuwe plannen maken en uitvoeren. Peter en Josette Boon-van Mun gaan hun droom waarmaken en gaan weg uit Berghem! 'Na 53 jaar, voor mij en Peter iets korter, hebben wij ons mooi Berghem verlaten om in het pittoreske Doesburg te gaan wonen!', vertelt Josette. 'En straks ook hier te gaan werken. Dat voelt

raar maar ook goed'

Peter en Josette hebben de laatste jaren in Haverhof in Berghem gewoond. Nu gaan ze een nieuwe uitdaging aan. 'We wilden eigenlijk een koffiebar in Spanje beginnen aan de Costa Blanca. Maar corona gooide roet in het eten. Ons plan om samen een koffiebar te beginnen, bleef dus hangen. Toen zijn we ons op Nederland gaan focussen en kwam het horecapand in hanzestad Doesburg in beeld! We gingen kijken en vonden het een geweldig stadje. En er bleek dat er vlakbij ook nog woonruimte beschikbaar was. Dus 1 en 1 is 2, toen hebben we de stap gezet'.

Ze wonen inmiddels al in Doesburg. Ze starten midden in het centrum van het hanzestad een echte koffiebar met Spaanse invloeden. 'Met iets lekkers voor bij de koffie', vertelt Josette. 'Spanje is in ons hoofd blijven hangen, vandaar dus de koffiebar met Spaanse invloeden. We gaan in ieder geval geen lunch of zo aanbieden'. Ze gaan zeker de komende tijd de koffiebar nog verbouwen en moderniseren. De opening staat daarom pas in het najaar gepland.

Peter en Josette zullen mooi Berghem zeker missen. 'Jazeker, wij gaan Berghem zeker missen! Vooral onze familie en vrienden. Wij kunnen niet meer snel eventjes er langs gaan voor een praatje.En Peter mist vooral zijn puddingbroodje van bakkerij van Mook!', lacht Josette. Ze zijn altijd in de verenigingsleven actief geweest, met name bij carnavalsvereniging De Bietenbouwers. Peter was twee keer adjudant geweest met Grootvorst Willem dún Urste en Grootvorst Harold dún Urste. Hij was lid ook bij WTC Berghem en samen sporten zij bij Fittnes4all. Josette was en is nog steeds het gezicht van Gall&Gall bij de Albert Heijn in Berghem. Ze blijft tot na de verbouwing bij Gall&Gall werken.

Ze zijn nu weg uit Berghem, maar de roots blijft in Berghem. 'Wij willen Berghem graag op de hoogte houden van onze vorderingen via Mooi Berghem.nl'. Dat kan geregeld worden! Dan zien de Berghemnaren de verrichtingen van jullie in het hanzestadje. En dat het toeristische Doesburg zeker de moeite waard is voor een bezoekje en natuurlijk een bakkie koffie gaan drinken bij de koffiebar!

Mooi Berghem wenst Peter en Josette heel veel succes toe met hun nieuwe uitdaging en hun droom. Die droom waarmaken gaat ze zeker lukken!

josettedoesburg02

josettedoesburg03

josettedoesburg04