• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Illegale stortplaats aan de Harenseweg in Berghem, groen afval wordt gedumpt!

Het is je misschien al opgevallen op de kruising Harenseweg/burgemeester van Erpstraat? Daar ligt in de berm een immense berg groen afval.  Op de Burgemeester van Erpstraat is de berg al meters lang en om de hoek in de Harenseweg wordt de berg steeds langer en hoger. De bezoekers van zwemschool 'De Maas' kunnen daar, in overleg met gemeente Oss, hun auto's parkeren. Maar als dit zo doorgaat, is parkeren niet meer mogelijk. De zwemschool heeft borden geplaatst 'gelieve geen tuinafval te dumpen', om mensen er op te attenderen. 'Maar die borden helpen niks', zegt Nicole Boeijen, eigenaresse van de zwemschool 'De Maas'. 'Ik heb al in januari 2019 een

mail gestuurd naar de gemeente Oss om daar iets mee aan te doen. Hier dumpen mensen vanuit o.a. de Laanderhof, Burgemeester van Erpstraat en het Wolvepad hun groenafval'.

En zo te zien wordt het steeds langer en hoger. 'Hier wordt vanalles gedumpt van tuinafval, gras, grond en zelfs nog bomen of struiken. Soms ook kliko-afval. Ik word er niet goed van. De gemeente heeft dat een tijdje getollereerd en heeft dat groenafval weggehaald. Maar de laatste tijd wordt er helemaal niks meer aan gedaan'. De mensen kunnen gratis en voor niks het groenafval bij de stort afleveren. Dat kost wel wat tijd, maar dat is de juiste manier. 'Het is makkelijker om eventjes met de kruiwagen hier het groenafval te lozen. Maar tegenwoordig komt men met een aanhanger of een bestelbusje! Ik heb al veel mensen hierover aangesproken, maar helaas dan krijg ik een grote mond terug', vertelt Nicole.

'Als de gemeente het tollereert, moeten zij het wel opruimen. Of een hekje plaatsen voor het groenafval. En als ze het niet willen, dan maar bekeuren. Ik heb vorige week nog de gemeente daar over gesproken, maar ze geven niet thuis. Het groenafval blijft gewoon liggen. Ik word er moedeloos van, het duurt al meer dan 2 jaar'. Dat is wel te begrijpen. Deze situatie kan ook nog gevaarlijk zijn. 'De aanhanger of bestelbus parkeren ze gewoon op de kruising, op de weg of op het fietspad. Dat is heel gevaarlijk met al het verkeer en vooral de auto's die af moeten slaan'.

Het is een zorgelijke situatie en zo te zien ligt er een paar vrachtwagens vol met groen afval. Het is te hopen dat de gemeente daar iets aan doet, want het is hun grond en verantwoordelijkheid. De komende tijd wordt het drukker bij de Berghemse zwemschool en kunnen de bezoekers niet meer parkeren. Ze parkeren dan de auto's op de straat en dat is toch ook niet de bedoeling?

  •