• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Leerlingen De Fonkeling kunnen weer veilig de straat op!

Op basisschool De Fonkeling in Berghem werd dinsdag 30 maart de ANWB fietsencheck weer gehouden. Een speciaal programma voor basisscholen waarin een veilige fietsverlichting en een fietsencheck voor kinderen centraal staat. De Fonkeling vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilige en goed verlichte fiets naar school gaan, dus had de school zich weer bij de ANWB aangemeld voor deelname aan de actie. Mado Roelofs van Mado Bike Center uit Berghem was bereid gevonden om de kinderfietsen te controleren.

Zo'n 75 fietsen van leerlingen werden onder de loep genomen. Gecheckt werd of op de kinderfietsen alles wel werkte, goed recht stond of vast zat. Er werd gekeken naar de rem, zadel, stuur, spatborden, banden en bandenspanning, bel, kettingspanning, versnelling, standaard, slot en natuurlijk de verlichting en de reflectoren. Zo werd iedere fiets gecontroleerd!

En op de checklist werd aangetekend wat wel en wat niet oké was, evt. voorzien van een opmerking als aandachtspunt. En waar iets niet in orde maar met een kleine reparatie wel te verhelpen was, werd dit meteen gedaan. En als de fiets door de ANWB-check heen was, kreeg de leerling van wie de fiets was een mooie sleutelhanger, stressballetje, pen én goedgekeurd fietsrapport mee naar huis.

Het was een mooi werk voor de medewerkers van Mado Bike Center. Met een heel team waren de fietsen snel en vakkundig gecontroleerd. Ze gingen met een voldaan gevoel weer naar huis. De kinderen kunnen nu weer veilig met hun fiets naar school en kunnen zo deelnemen aan het fietsexamen wat binnenkort op de planning staat.

Foto's De Fonkeling! Vanwege privacy zijn de smiley's geplaatst.

fonkelingfietscheck 1

fonkelingfietscheck 3

fonkelingfietscheck 4