• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

DE MAN MET DE BAARD IS ZIJN EIGEN PLEIN WAARD

Van SP tot VVD of van Groen Links tot PVV. Op de verschillende verkiezingsborden in Berghem hangen posters van uiteenlopende partijen waar op woensdag 17 maart op gestemd kan worden voor de Tweede Kamer. Er hangt ook een andere, een echte Bèrgse poster. Wees niet bang, Bèrge dur ut Lint wil niet de Tweede Kamer in. We vragen uw aandacht voor iets anders. Minstens zo belangrijk! Het gaat namelijk over het verdwijnen van ons Meester Gielenplein. De naam welteverstaan.


Riny Boeijen vatte het mooi samen: ‘Je moet de geschiedenis niet uitgummen. Meester Gielen heeft veel voor de Bèrgse gemeenschap betekent en je kunt dat niet zomaar wegpoetsen. De dorpsraad wil de beslissing heroverwegen als genoeg mensen het met ons eens zijn dat de huidige naam moet blijven.’

 In de persoon van Leo Hoeks (en als biograaf van Jacques Gielen weet-ie waar-ie het over heeft) gaan we de tijdens de vergadering van de dorpsraad op 3 maart pleiten voor het behoud van de naam Meester Gielenplein. Inhoudelijk zal dat verhaal vast klinken als een klok, maar het is erg fijn als de dorpsraad van meer mensen hoort. Stuur ze daarom een mailtje op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dat kan heel eenvoudig:

Beste Dorpsraad,

Ik wil dat het Meester Gielenplein zijn naam blijft behouden, wat er ook gebeurt.

Groeten/houdoe,

[naam]

Inmiddels komen er al veel reacties binnen. Niet alleen uit Berghem, maar ook van elders uit het land. Sterker nog, zelfs uit Franrijk en Australië hebben we reacties ontvangen van ‘bezorgde’ oud-Berghemnaren die vinden dat het Meester Gielenplein zijn naam moet behouden.

En mocht je graag een raamposter willen? Die zijn gratis af te halen bij Leo Hoeks, Molenweg 63.
Dus Bèrge, laat van je horen!