• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

TomoCon 2021 wordt verplaatst naar 7 & 8 augustus

Vanwege de aanhoudende coronapandemie is het niet realistisch dat TomoCon 2021 kan plaatsvinden op 10 & 11 april. Hoewel er op dit moment formeel een verbod is na 2 maart, is het waarschijnlijk dat het huidige verbod verlengd gaat worden. Ook indien het op 10 & 11 april volgens de regels weer zou mogen mits er verregaande aanpassingen plaatsvinden, is dit een verantwoording die de organisatie niet willen nemen.

Een Tomocon is anders dan een TomoFair. Er is een camping, meer activiteiten en alles is er op ingericht om elkaar te ontmoeten. Juist dít kan nu niet op een veilige manier. Tomocon omvormen tot markt is geen optie voor de organisatie. Voor TomoFair is dat een alternatief, maar van Tomocon wordt logischerwijs meer verwacht en ze willen al de bezoekers een fantastisch weekend bezorgen. Dit lukt niet als ze alle activiteiten, behalve de markt schrappen. Daarom heeft de organisatie een aantal beslissingen genomen.

Tomocon wordt verplaatst naar 7 & 8 augustus.
TomoCon is verplaatst naar 7 & 8 augustus. Alle tickets blijven geldig en het programma blijft ongewijzigd. Ze gaan de activiteiten aanpassen of vervangen naar de op dat moment geldende maatregelen. TomoCon wordt gehouden in de oude vertrouwde locatie; de Berchplaets in Berghem. Indien er op 7 & 8 augustus nog maatregelen gelden m.b.t. extra ruimte per bezoeker of 1,5 meter afstand bij 18- bezoekers, moeten Tomocon uitwijken naar de locatie "de Witte Ruysheuvel". Dit komt omdat Tomocon op dit moment nagenoeg is uitverkocht, maar wat betreft maximale bezoekersaantallen is toen geen rekening gehouden met corona. De meeste tickets zijn immers verkocht in de periode januari en februari 2020. Uiteraard blijft in beide gevallen de shuttlebus gratis voor bezoekers die nu al een ticket hebben.

Extra uitwijkdatum op 11 en 12 december
Indien beide bovenstaande scenario's niet zouden kunnen, gaat Tomocon uitwijken naar 11 & 12 december. Ze gaan dan ook het programma gelijk houden, maar de camping vervalt dan vanwege de lage temperaturen die er meestal zijn in december. De houders van campingplaatsen krijgen het bedrag van hun campingticket teruggestort op hun rekening in dat geval. De organisatie kondigt deze mogelijkheid nu al aan om maximale transparantie, maar vooral perspectief te geven aan iedereen die weer een volledige Tomocon wil bezoeken. Maar uiteraard gaan ze voor het eerste scenario op 7 & 8 augustus in de Berchplaets!

Tickets
Alle tickets blijven geldig. Toch zullen er altijd mensen zijn die op de nieuwe datum niet kunnen. Daarom wordt aan alle tickethouders de mogelijkheid geboden om hun ticket te doneren of te annuleren. Als organisatie zouden ze het fijn vinden als je jouw ticket behoud en in augustus een geweldige Tomocon gaat beleven. Indien je echt niet kunt, mag je jouw ticket uiteraard doorverkopen (indien je er dezelfde prijs voor vraagt als je er voor betaald hebt) en je mag je ticket doneren aan de organisatie. Dan kunnen zij jouw ticket opnieuw aanbieden en de inkomsten die ze daarmee genereren gebruiken voor extra decoratie of nieuwe activiteiten tijdens Tomocon en andere Tomo's. Als je dit niet wil, kun je ook jouw ticket annuleren en je geld terug krijgen op je rekening. Dit kan tot en met vrijdag 26 februari 2021. Je ontvangt dan je geld terug op je rekening 30 dagen nadat Tomocon heeft plaatsgevonden. Als je jouw ticket wil behouden hoef je niets te doen. Om te doneren of annuleren kun je gebruik maken van deze formulieren.