• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Stichting Berghem tegen Kanker doneert Fietslabyrint met hometrainer aan Ziekenhuis Bernhoven!

Elk jaar, op 4 februari, Wereldkankerdag, schenkt Stichting Berghem tegen Kanker een bijzondere donatie aan een goed doel gerelateerd aan kanker. Op 4 februari 2020 heeft SBTK nog een grote bijdrage gedaan aan de realisatie van de multidisciplinaire polikliniek voor oncologie van ziekenhuis Bernhoven. Ondanks het feit dat het ziekenhuis in Uden tijdens de eerste coronagolf het zwaarst getroffen

werd van alle ziekenhuizen in Nederland, is de nieuwe polikliniek inmiddels gerealiseerd en in bedrijf genomen. Met de wetenschap datziekenhuis Bernhoven nog bezig is met de laatste facetten van de inrichting van de oncologische polikliniek heeft het bestuur van SBTK besloten om het ziekenhuis nogmaals te ondersteunen met een bijdrage.

SBTK doneert € 8.000,-
Veel bedrijven, organisaties en particulieren uit Berghem, Oss en omgeving ondersteunen de activiteiten die door Stichting Berghem tegen Kanker worden georganiseerd. Dit veelal omdat één ieder direct of indirectte maken heeft, of te maken heeft gehad met de vreselijke ziekte kanker. Met het geld wat door SBTK wordt opgehaald, worden de goede doelen in de palliatieve zorg ondersteund. Daarom heeft SBTK op donderdag 4 februari 2021 op Wereldkankerdag het fantastische bedrag van € 8.000,- vrijgemaakt voor het realisere van een fietslabyrint met hometrainer in ziekenhuis Bernhoven. Een bedrag om trots op te zijn!

Fietslabyrint met hometrainer
Er is onderzoek gedaan of bewegen een positief effect heeft op kanker gerelateerde vermoeidheidsklachten. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit inderdaad zo is. Ziekenhuis Bernhoven wil daarom een fietslabyrint realiseren voor hun patiënten (afdeling oncologie). Hierdoor zullen zij tijdens hun verblijf ervaren dat bewegen voor hen een positief effect heeft. Met het fietslabyrint fietst de patiënt op een hometrainer eenvirtuele route door een bepaalde omgeving, welke wordt geprojecteerd op een scherm. Patiënten komen zo aan hun nodige beweging, werken aan hun conditie, spierkracht en herstel.