• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Start inschrijven Bèrgse KinderKwis en De Slimste Mens van Bèrge

Alle vragen voor De Bèrgse Kwis 2020 staan even in de ijskast, maar de Bèrgse KinderKwis gaat wel door. En de organisatie van De Bèrgse Kwis heeft voor alle volwassenen ook een spannend digitaal alternatief: De Slimste Mens van Bèrge, een individuele kenniskwis. Vanaf nu kunnen kwisfanaten zich inschrijven.

De Slimste Mens van Bèrge Voor de - gratis! - digitale kwis hoef je je als deelnemer niet in te schrijven. Hoe dat dan gaat? Op 28 december deelt De Bèrgse Kwis op social media en de website een link die deelnemers naar de kwis leidt. Vervolgens kan iedereen de kwis om 20.00 uur stipt spelen op de laptop, tablet, telefoon of pc. Tussendoor worden er ook korte pauzes ingelast. Over de vragen wil de organisatie nog niet teveel verklappen. “Wat we wel kunnen zeggen: het is een mooie mix tussen open en meerkeuzevragen die op tijd gaan (zoals in een pubquiz) en vragen die je mag opzoeken”, aldus de organisatoren.

De Bèrgse KinderKwis Voor de KinderKwis is het wel nodig om een team in te schrijven. Dit kan tot 17 december via www.debergsekwis.nl​. De kwis is leuk voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar tot en met 12 jaar. Qua opzet lijkt de kwis veel op de ‘grote’ dorpskwis die normaal gesproken ieder jaar op 28 december is. De KinderKwis is op 28 december van 13.00 tot 17.00 uur. Of er ook een prijsuitreiking zal volgen? Dat kan de organisatie nu nog niet zeggen. “We wachten het advies van Mark en Hugo af en houden ons aan de actuele coronamaatregelen. Ook bij het ophalen en inleveren van de kwisboekjes. Deelnemers houden we per mail op de hoogte.”