• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Maak kennis met de Berghemse buurvrouwen 'Just us!' en wordt vriend!

Eind oktober organiseerde Anja en Jessica een prachtige halloween-tocht door Berghem. Maar wie zijn ze en wat houd hun bezig? Maak kennis met 'Just us!'. Wij zijn Anja van den Heuvel en Jessica Jansen. Buurvrouwen en inmiddels goede vrienden. Wij zijn gewoon wij. Precies waar 'just us' voorstaat. Wij zijn twee doodnormale vrouwen. Wij zijn moeder, echtgenote en hebben een baan. Wij zijn vrouwen die ook gewoon moe, chagrijnig, en lekker lui

kunnen zijn, maar ook gezellig, gedreven en houden van een uitdaging En als je die drie laatste samensmelt krijg je iets leuks!

Wij staan voor Just us, maar wij kunnen dit niet zonder onze partners. Zijn staan op de achtergrond maar helpen daar waar nodig is. En zitten ook vaak bij onze gesprekken over de projecten die we willen gaan doen.

Wij doen alles vrijwillig. De activiteiten die wij organiseren zijn ook geheel gratis van entree. Hier hebben wij bewust voor gekozen. Wij zijn van mening dat elk kind recht heeft op plezier en mee kan doen. Wij kunnen niet aan de voordeur van iemand zien hoe iemand de eindjes aan elkaar moet knopen. En als je als ouders moet afwegen of je kind een leuke avond wil bezorgen of je moet boodschappen kopen is dit bijzonder frustrerend. Wij kennen die kant van de medaille maar al te goed. Een kinderhand is snel gevuld, en een blij kind is een blije ouder.

Om alles te organiseren zijn wij afhankelijk van sponsoring en donaties. Dit jaar hebben we een spaarpot neergezet voor een vrijwillige bijdrage. Deze was niet verplicht maar vele hebben daar zeker aan bijgedragen . Zo hopen we andere activiteiten en projecten te kunnen gaan uitbreiden.

Wij hebben de smaak te pakken. En willen graag nog vaak een glimlach toverern op de gezichtjes van de kinderen én van de ouders.

Hoe het begon en wat nog op ons lijstje staat.

Mijn buurvrouw Jessica Jansen en ik zijn vorig jaar met een gekkigheid begonnen om iets leuks te organiseren voor de kinderen in Berghem met Halloween. Ondanks we ons niet goed hadden voorbereid heeft het toch goed uitgepakt. Dit jaar was er een twijfel vanwege corona, meer bij mij dan bij Jessica. Zo besloten we om om door te gaan om er iets leuks neer te zetten. De staken onze koppen samen en zetten er onze schouders onder samen met z'n 25 vrijwilligers. Dit was echt fantastisch. De 156 kinderen die mee hebben gelopen waren prachtig verkleed net als sommige ouders die echt gehoor hebben gegeven aan onze oproep. De huizen waar de kindjes mochten aanbellen waren ook ontzettend mooi versierd.

Tijdens de voorbereiding van Halloween, kwam kerst ook al voorbij. “Gaan we iets doen ? Wat gaan we doen?” Tijdens een kopje koffie word ergens het idee van de kerst optocht geboren.

Helaas brengt Corona veel onzekerheid. We hebben ons net zo goed aan de maatregelen te houden als iedereen. Maar we willen zo graag, voor de kinderen. Dus de plannen worden omgegooid naar een zoektocht. Een soort van wandeling, opzoek naar de vermiste letters die verspreid liggen in heel Berghem. Hierbij krijgen wij ook nog eens hulp uit een onverwachte maar een ervaren hoek. Alwin van Dijk van Café Tante toetje en Randy voet hebben ons benaderd.

Ook die twee wilde iets leuk voor de kinderen neerzetten in deze rare tijd. Sinterklaas heeft late weten dat hij niet via een intocht er zal zijn. Dus geen intocht voor de kindjes. Alwin en Randy zijn gefocust op iets te doen in kerstsfeer. En zij vroegen zich af wat ons plan was. Dit is besproken en wij zijn van mening dat samenwerken ten goede komt voor de kinderen in Berghem.

Zaterdag 19 december staat er een zoektocht gepland. Berghem zoek “De vermiste kerstzin”.

De zoektocht zal ongeveer rond 17:30 uur gaan starten en tijdens het zoeken naar de letters komen ze misschien ook nog wel de kerstman tegen. Na afloop leveren ze het gevonden zin in en krijgen ze nog wat lekkers.

Nu de kerst zoektocht op de kleine puntjes klaar is, zijn wij weer gericht op andere projecten. Het project “in het zonnetje zetten” is aan de beurt en voorzichtig druppelen de eerste aanmeldingen binnen. Van een kindje dat gepest word tot iemand die ziek is graag haar familie wil bedanken. Het loopt uit een. We blijven wel bij de basis, dus een leuke dag met een kleine attentie is voor ons nu groot genoeg. En zolang het met plezier word geregeld en met liefde word aangevraagd dan is het eigenlijk al goed, toch?

Ondertussen praten we over een draaiboek voor 2021 en praten we voorzichtig over de activiteiten waar we zelf echt vrolijk van worden.

Alleen kunnen wij van alles willen maar we hebben de hulp van Berghem zeker nodig. Zonder samenwerking, aanmeldingen, aanvragen, oid kunnen wij ook niets. En dat zou zonde zijn, want wij willen heel graag.

Inmiddels zijn wij ook te vinden op social media. Neem gerust een kijkje op https://www.facebook.com/anja.jessica.54 en wordt vriend!