• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

EHBO Vereniging BergOss vierde haar 5 jarig lustrum

Ondanks de komst van Covid waardoor er een abrupt einde kwam aan het EHBO seizoen 2019-2020 heeft EHBO BergOss op 18 augustus, pas haar eerste officieel 5 jarig lustrum gevierd, met een flink aantal van haar leden. Dankzij het spontaan beschikbaar stellen van een grote Corona prove locatie in de Broekstraat in Berghem en een enthousiaste feestcommissie is dit mogelijk gemaakt. Dank je wel familie van Zantvoort, Amanda, Christy, Sanne, Romy, Iris en Astrid vanuit het bestuur! Deze samenwerking laat zien waar EHBO BergOss voor staat,: flexibel, voor iedereen geschikt, meedenken en oplossingen zien!

Tijdens dit lustrum feest zijn er ook weer 10 Oranje Kruisdiploma's uitgereikt. Dit zijn de eerste diploma's die zijn behaald voor de nieuwe richtlijnen van het Oranje Kruis, waardoor deze eerstehulpverleners nu ook weten hoe te handelen tijdens een pandemie. Deze groep bestaat uit 5 jongeren van 13-15 jaar, 1 jongere en 4 volwassenen. Dit is weer een mooi voorbeeld hoe EHBO BergOss graag opleidt, jong en oud door elkaar, samen en van elkaar leren!

Deze avond lag geheel in handen van de feestcommissie, die ervoor zorg gedragen hebben dat de aanwezigen niets tekort zijn gekomen. Ook is er door het bestuur, oud-leden en de feestcommissie teruggeblikt op de afgelopen 5 jaar. Wat niemand voor mogelijk heeft gehouden is wel gebeurd......een vereniging die opgericht door 7 jongeren in de leeftijd van 14-16 jaar samen met begeleider, die na 5 jaar uitgegroeid is naar een vereniging van ruim 70 leden in de leeftijd van 13 tot 70 jaar.

Iedereen voelt zich thuis in deze vereniging waar gezelligheid, vertrouwen en respect, hand in hand gaan met interactieve EHBO lessen.
Dit zie je ook terug, want waar wij ook trots op zijn is dat wij onder onze leden ook een aantal jongeren hebben die hun ouders hebben geënthousiasmeerd hebben om samen met hun kinderen (herhalingslessen) te volgen! Waar jezelf mag besluiten om mee te posten op een EHBO evenement, waardoor een groot aantal leden dit dus ook regelmatig doet.
Er moet soms zelfs gekozen, worden, wie wanneer kan posten en dat ook iedereen een keer aan de beurt komt. Jammer dat er dit jaar bijna alle evenementen zijn afgelast, maar onze instructeurs starten in september (mits dit toegestaan blijft) weer met de herhalingslessen in Ons Huis van de Wijk te Oss, zodat de leden up-to-date blijven.

Na het lekkere eten, heeft het bestuur de aanwezige even mee genomen in hun speech. Het bestuur bestaat uit Astrid (voorzitter), Marie-José
(secretaris) en Gerard (penningmeester). Tijdens deze speech nam Marie-José het woord over en samen met Gerard heeft zij onze instructeurs Astrid en Wilco een bijzondere onderscheiding uitgereikt: de EHBO BergOss toppers. Toppers dat zijn ze zeker! Daarna was het de eer aan onze 10 examenkandidaten om hun felbegeerde diploma in ontvangst te nemen. Gefeliciteerd Inge , Sanne, Babette, Noortje, Thomas, Neal, Ferry, Sheila, Beau en Nathalie!

Tijdens het gezellige avondprogramma, onze eigen EHBO BergOss Minute to win it, kwamen er nog een aantal leuke feitjes voorbij over EHBO BergOss:

Hoeveel instructeurs heeft EHBO BergOss? 2 Hoeveel Lotussen (slachtoffer simulant) zijn lid van EHBO BergOss? 4 Met hoeveel procent is EHBO BergOss de afgelopen 5 jaar gegroeid? 1028% Hoeveel examenkandidaten heeft EHBO BergOss de afgelopen 5 jaar opgeleid voor het Oranje Kruisdiploma? 66 kandidaten Hoeveel leden zijn er nu onder de 18 jaar? 11% Hoeveel leden zijn er nu tussen de 18-35 jaar? 49% Hoeveel leden zijn er nu ouder dan 36 jaar? 40%

Ondertussen zijn er al weer 2 jongeren die graag hun Oranje Kruis diploma willen gaan behalen (min. 12 jaar) , dus denk jij van dat zou ook wel iets voor mij kunnen zijn, neem dan contact met Astrid Kerkhof (06-20738031) op over de mogelijkheden. Mailen kan ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ben je al in het bezit van een geldig Oranje Kruis diploma en zoek je nog een gezellige, energieke EHBO vereniging, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Graag tot ziens!

Astrid Kerkhof-Timmermans
Voorzitter EHBO BergOss
06-20738031