• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Cor Overkamp Award Oss 2020 voor Stichting Berghem Events

Donderdmiddag reikte wethouder Thijs van Kessel de Cor Overkamp Award 2020 uit aan Stichting Berghem Events. Zij krijgen deze prijs voor hun bijzondere inzet voor de dorpskermissen in de gemeente Oss. De uitreiking vond plaats in de poffertjessalon op het Rusheuvel-kermisterrein. Het juryrapport over de inzet van Stichting Berghem Events en eerdere winnaars kun je hier lezen:


- De Stichting Berghem Events heeft in 2017 de handschoen opgepakt om de organisatie van de Berghemse kermis over te nemen.
- Het doel was om het teruglopende enthousiasme voor de kermis weer nieuw leven in te blazen. Dit onder de noemer: “Een feestje van en voor het Dorp!”
- Hiervoor hebben zij binnen het dorp diverse partijen aan zich weten te binden: horeca, ondernemers, vele clubs en verenigingen en heel veel vrijwilligers.
- Om ook de basisschooljeugd te enthousiasmeren, verzorgen zij jaarlijks in alle basisschoolklassen een gastles over het thema kermis.
- Stichting Berghem Events heeft een vaste groep exploitanten aan zich weten te binden. Hierbij is ook gekeken naar mogelijkheden voor lokale (kermis)ondernemers.
- Rondom de kermis organiseren zij activiteiten voor de ouderen van de herfstzon en de bewoners van de Wilberthof.
- Samen met een groep ouders zijn ze gestart met het initiatief “prikkelarme kermis” voor personen en kinderen met een beperking.
- Iedereen kan altijd Berghem Events benaderen om een kijkje achter de schermen nemen of om andere dorpskermissen met raad en daad bij te staan. De opgedane kennis en de draaiboeken zijn intussen beschikbaar gesteld aan tal van andere kermissen, gemeenten, stichtingen en dorpsverenigingen.
- Met een ruime week voorbereidingstijd hebben zij dit jaar een “corona-proof” kermisvariant tot stand gebracht. En de draaiboeken hiervan zijn ook weer aan vele andere kermisorganisatoren beschikbaar gesteld.

 

Cor Overkamp Award
De Cor Overkamp Award is een eerbetoon aan exploitant Cor Overkamp; mede door zijn inzet is de Osse kermis uitgegroeid tot één van de Nederlandse topkermissen. Daarnaast zette Overkamp door de jaren heen zijn schouders onder de kermissen in de voormalige gemeenten Berghem, Herpen, Ravenstein en Geffen. De jury van de Cor Overkamp Award bestaat uit Piet van Lijssel, wethouder Thijs van Kessel, Hans Boerboom en Henk Overkamp.

Eerdere winnaars van de Cor Overkamp Award zijn:
- 2009: Cor Overkamp (postuum)
- 2010: Willy van Dam (kermisexploitant)
- 2011: Janny Lutjens (kermisexploitant)
- 2012: Rode Kruis afdeling Maasland
- 2013: Henk van Boekel (voormalig kermismeester)
- 2014: Nico Buwalda (kermisexploitant)
- 2015: Gert-Jan van der Steen (kermisliefhebber)
- 2016: Peter Damen (voormalig kermismeester)
- 2017: Piet van Lijssel (kermisliefhebber)
- 2018: Frank Vale (kermisexploitant)
- 2019: Sjef van Boekel (kermisvrijwilliger)

www.kermisoss.com