• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gezocht: locaties voor monumentale bomen van de toekomst

In een tijd waarin we elke vierkante meter gebruiken, blijven er weinig plekken over waar bomen kunnen groeien om minimaal 100 jaar oud te worden. Daarom zijn we op zoek naar plekken waar we bomen kunnen planten. Zodat het landschap weer wat mooier wordt. Met bomen die helemaal vrijstaand kunnen uitgroeien tot volwassen of zelfs monumentale exemplaren van minimaal 100 jaar oud. Het liefst midden in

een weiland. Het zijn herkenningspunten in het landschap. Bomen voor de toekomst. Voor wie? Iedereen in de gemeente Oss mag zich aanmelden voor een toekomstige monumentale boom.

 

Op basis van de aanmeldingen maken we een selectie van de meest geschikte locaties. Deze locaties moeten aan enkele randvoorwaarden voldoen, zodat de boom minimaal 100 jaar oud kan worden.

Als u zich aanmeldt, stelt u de grond op uw perceel waarop we de boom planten gratis beschikbaar. Dat is inclusief de ruimte die de boom nodig heeft om de komende 100 jaar uit te groeien tot een monumentale boom. In ruil daarvoor betalen wij de kosten voor het voorbereidende werk, het materiaal, de boom én het planten.

Doet u mee?
Wilt u mee doen? Meld u dan zo snel mogelijk aan. Dan kunnen we in november 2020 al bomen planten. Stuur een mail met uw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Vermeulen Boomadvies stuurt u daarna meer informatie en neemt contact met u op. Zo bekijken we samen of de locatie in aanmerking komt voor een monumentale boom van de toekomst.

https://www.oss.nl/inwoners/actueel/nieuwsberichten/nieuws/Gezocht-locaties-voor-monumentale-bomen-van-de-toekomst.htm