• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Noord Oost Brabantse Bibliotheken tijdelijk gesloten, tijd voor app en E-books!

De bibliotheken in Bernheze, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden zijn tijdelijk gesloten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Blijf lekker binnen met het aanbod van de ‘Bibliotheek voor thuis’. Met onze luisterboeken, e-books en apps hoef je je zeker niet te vervelen. En boetes voor te laat ingeleverde boeken, die schelden we in ieder geval tot en met 6 april kwijt.

Apps
Nu je niet naar de Bibliotheek kunt komen, maak dan gebruik van onze ‘Bibliotheek voor thuis’. Boeken luisteren kan via de app LuisterBieb. Die heeft meer dan 3.600 luisterboeken: van romans tot hoorcolleges en van prentenboeken tot taalcursussen. Er is aanbod voor kinderen en volwassenen en ook voor niet-bibliotheekleden. Download de app in de App Store of Google Play en registreer je heel eenvoudig.

E-books
Liever lezen dan luisteren? We hebben ook ruim 28.000 e-books. Je kunt ze lezen op je telefoon, tablet, pc of e-reader. Bibliotheekleden maken een account aan op www.onlinebibliotheek.nl en kunnen tot tien boeken tegelijk lenen. De titels blijven drie weken op je digitale boekenplank staan.

Voor jonge kinderen zijn er voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken van onder andere De Voorleeshoek, Bereslim, Wepboek en SchoolTV. En heb je pubers thuis? Die kunnen, met de bibliotheekinlog, oefenen voor hun rijbewijs op www.theorie.nl

Boetes
Genoeg inspiratie om de komende weken door te komen, hopen we. En heb je nog bibliotheekboeken thuis? De boetes schelden we in ieder geval tot en met 6 april kwijt. En de gereserveerde boeken die je nu niet kunt ophalen, laten we in de bibliotheken staan. Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele berichtgeving over de ontwikkelingen en nieuwe lees- en luistertips.
Kijk op www.nobb.nl