• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Presentatie Brabants boekske op zondag 1 maart

Op zondag 1 maart a.s. zal in Lith het Brabants boekske 2020 gepresenteerd worden. Deze uitgave, die tot stand is gekomen onder redactie van Cor Swanenberg en Jan Luysterburg, verschijnt met de titel ‘De kont teege de krib’.De presentatie vindt plaats in de multifunctionele accommodatie De Snoeck, Marktplein 20 in Lith. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot circa 16.30 uur.

Aan de vijftiende editie van deze Brabantse literaire traditie werkten maar liefst 49 auteurs mee. Zij publiceren in deze bundel nieuwe verhalen en gedichten, die stuk voor stuk geschreven zijn in het dialect van hun woonplaats of geboortestreek.

Er zijn bijdragen uit Bergen op Zoom, Boxmeer, Berlicum, Aarle-Rixtel, Bergeijk, Hoogerheide, Loosbroek, Schaijk, Schijndel, Oss, Middelrode, Lieshout, Valkenswaard, Steenbergen, Oosterhout, Best, Kruisstraat, Cuijk, ‘s-Hertogenbosch, Heesch, Vorstenbosch, Mariaheide, Son en Breugel, Dinther, Alphen, D’n Ouwe Tol, Liempde, Woensdrecht, Tilburg, Halsteren, Etten-Leur, Oud Gastel, Heeswijk, Waalwijk, Oisterwijk en Loon op Zand en ook uit ons mooie Berghem!
Het boek is fraai geïllustreerd door Iris Bongers.

Het Brabants boekske, met als ISBN 978-90-70545-43-7, is een uitgave van de Stichting Brabants en is vanaf 2 maart 2020 in de boekhandel te koop voor € 14,95. Het boekje is een regelrechte aanrader voor iedereen die van lezen houdt en het Brabants een warm hart toedraagt.

Tijdens het programma wordt namens de gemeente Oss door een jury, bestaande uit Leo Hoeks (juryvoorzitter), Rina Michielsen en Piet Vos, de Willem Ivenprijs toegekend en uitgereikt voor het beste verhaal of gedicht.

Vanzelfsprekend zal de winnaar van de Willem Ivenprijs zijn of haar verhaal of gedicht vervolgens ten gehore brengen. Bovendien zal een zestal auteurs zijn of haar bijdrage vertolken. Traditiegetrouw is er ook muzikale afwisseling van Brabantse allure. Deze keer heeft niemand minder dan Hein Augustijn zijn medewerking toegezegd. Hij is lid van de volksmuziekgroep Vandiekomsa en als solist bekend van zijn recent verschenen cd BraboMundo, een mix van pop en folk in Brabants dialect. Met de single ‘Mèskes meej ’n zachte g’ heeft de zanger al aardig succes geboekt.

Het belooft al met al een mooie middag te worden. De toegang is gratis.