• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Eenzame ouderen komen samen op Blue Monday

Stichting Met je hart en ondernemersvereniging Triple O sloegen afgelopen maandag, op Blue Monday, de handen ineen om eenzame ouderen uit Oss en omgeving een gezellig samenzijn te bieden. De deelnemers en de organisatie kijken terug op een geslaagde dag bij Restaurant Clemens, waar jong en oud samenkwamen en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Ook een Berghse tafel was vertegenwoordigd.

 

Niet iedereen die kampt met gevoelens van eenzaamheid waagt de stap naar het buurthuis. Stichting Met je hart werkt samen met huisartsen, verpleegkundigen en pastors om deze mensen toch te verenigen. Dit keer dus bij Clemens, in samenwerking met Triple O. De ondernemersvereniging licht toe: “We zijn een hechte club Osse ondernemers die elkaar versterken door gebruik te maken van elkaars netwerk. Daarbij zoeken we graag de verbinding met de maatschappij op. Dat is ook wat we deze dag hebben gedaan. De locatie, het eten, de vrijwilligers van de stichting die de ouderen ondersteunen: ieder levert een bijdrage vanuit zijn expertise.”

De aanwezige accordeonist rekent deze middag snel af met Blue Monday: haar vrolijke noten beuren de aanwezigen op. Een goede lunch, gesprekken en een potje bingo doen de rest. Aan de tafel waar de meeste prijzen vallen, zit een groepje dat nu voor het eerst samenkomt. De klik was er meteen, vertelt een vrijwilliger van Met je hart. “Zijn er nog andere mensen die last hebben van phpd?”, zo brak een groepslid het ijs. “Pijntje hier, pijntje daar.” Sommigen willen even de benen strekken. Zij trekken de natuur in voor een wandeling.

eenzameouderen01

eenzameouderen03