• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zaterdag 4 januari, prachtige kerstboomverbranding in Berghem

Ja jullie lezen het goed, 4 januari kerstboomverbranding. Dit jaar zal de kerstboomverbranding een week eerder plaats vinden dan gebruikelijk. We merken dat er de laatste jaren helaas minder kerstbomen worden aangeleverd. We zouden het bijzonder jammer vinden als deze mooie traditie verloren dreigt te gaan voor Berghem. Door dit een week te vervroegen valt de verbranding nog net in de kerstvakantie en hebben de kinderen (en volwassenen) mooi de tijd om

in die week de bomen te verzamelen zodat ze op zaterdagmiddag 4 januari kunnen worden aangeboden op de locatie van het evenement.

We zijn in de gelukkige omstandigheid dat Familie Van Erp wederom hun terrein beschikbaar stelt en daar maken wij dan ook dankbaar gebruik van. Familie Van Erp alvast hartelijk dank voor de gastvrijheid. Dus jongens en meisjes zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur kunnen jullie de verzamelde kerstbomen weer bezorgen aan de Hoessenboslaan (bij t-splitsing met Wilhelminasingel).

Voor elke ingeleverde boom ontvang je een lotje en s’avonds worden daar de winnaars uit getrokken en deze ontvangen dan een leuke prijs. We gaan dit jaar extra uitpakken wat de prijzen betreft, met dank aan de Dorpsraad. Wat dit is blijft nog even een verrassing. Dus jongens en meisjes doe je best en breng zo veel mogelijk bomen!

Vrijwilligers van brandweer Berghem en Stichting Jeugd en Jongeren zijn op locatie om de bomen in ontvangst te nemen en er een mooie brandstapel van te maken.

Het vuur zal onder toezicht van de vrijwillige brandweer worden ontstoken door Prins Dave met zijn Adjudant Geert-Jan ook zullen zij de prijzen uitreiken aan de kinderen die de kerstbomen hebben verzameld. Nogmaals iedere ingeleverde boom levert je een lotje op. En er is weer gratis chocomel verkrijgbaar (we blijven schenken zolang we voorraad hebben).

We hopen dan ook op een grote opkomst zodat we er met zijn allen een gezellig uurtje van kunnen maken en de kerstvakantie op een leuke manier kunnen afsluiten. Iedereen is welkom, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms, tantes, neefjes en nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes. Noem maar op.

Tot ziens op zaterdag 4 januari, rond de klok van 19.00 uur zal het vuur ontstoken worden.

Namens Vrijwillige Brandweer Berghem en Stichting Jeugd en Jongeren.

Foto's van Silvana (Makeunique) en nog enkele ingestuurde foto's overdag via SJJ Berghem van 2019!