• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Biobased bouwen te zien bij Nationale Duurzame Huizenroute in Berghem op 9 november!

Je huis verduurzamen is niet alleen slim voor de toekomst, maar je kunt dit ook nog ecologisch doen voor een gezond binnenklimaat. Heb je plannen om te verbouwen of te renoveren? Dan is het goed eens na te denken op welke manier je dat wilt doen. Kies je voor reguliere bouwmaterialen of kies je voor ecologische bouwmaterialen. Maar wat zijn de eigenschappen van beide soorten zijn? Op 9 november, tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute, opent Boerderij de Notelaar in Berghem haar

deur voor iedereen die bouw- of verbouwplannen heeft. De eigenaren Winfried en Sandra hebben gekozen voor hernieuwbare en ecologische bouwmaterialen en delen graag hun ervaring. Je kunt vragen stellen over het zelf verwerken van de materialen, maar ook naar de eigenschappen en de woonervaring.

Heb je al eens gehoord van dampopen bouwen of van cellulose-isolatie of houtvezelisolatie? Wist je dat je kunt kiezen voor leemstuc en leemverf? Wist je dat leem ook nog eens een positief effect heeft op het binnenklimaat en dus je gezondheid. Het fijne is dat dit materiaal ook nog eens in een heleboel kleuren en structuren te krijgen is. De boerderij wordt verwarmd door middel van infrarood panelen en een houtvergasser en binnenkort worden de zonnepanelen geplaatst. Van vroeger uit is de boerderij opgebouwd met een houtskeletconstructie. Toen deze niet sterk genoeg bleek is de nieuwe constructie ook weer in hout uitgevoerd, juist omdat de constructieve delen zo mooi zijn en veel karakter geven. Deze delen zijn daarom zo veel mogelijk in het zicht gelaten en niet verstopt in de wanden. Kom vooral kijken of ecologische verbouwen en houtbouwen bij je past en je het resultaat net zo geslaagd vindt als de eigenaren.

Meld je aan voor een bezoek op www.duurzamehuizenroute.nl. Je kunt behalve deze woning in Berghem nog vele andere woningen bezoeken en meer ontdekken welke woonervaring het beste bij je past.