• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Heel Berghem bouwt', cv 't Smidje en Cor oke laat mooi Berghem weer genieten!

Mooi Berghem plaatste afgelopen week artikelen met de titel, 'heel Berghem bouwt'. De Verlichte optocht komt er over bijna 1 week aan, dan gaat voor de 39e keer de oudste Verlichte Optocht van Nederland van start. Vele bouwers lassen, vormen, plakken en schilderen aan hun carnavalswagen. Deze keer zijn we te gast bij carnavalsvereniging 't Smidje en Cor Ôk. 

De Berghemse carnavalsvereniging is opgericht in 1989 en bestaat nu al 34 jaar. In die jaren hebben ze maar liefst 19 keer de 1e prijs gewonnen bij de grote wagens bij de Verlichte Optocht. CV 't Smidje en Cor Ôk is daarmee eigenlijk 'het Ajax van de Verlichte Optocht'. Niemand heeft meer 1e prijzen gewonnen!

Carnavalsvereniging cv 't Smidje en Cor bouwt al weer 8 jaar een prachtige carnavalswagen in de Combo-schuur! Ze hebben naast de Combo-schuur ook 10 jaar gebouwd bij Bert den Brok, 3 jaar in de loods van Hendriks SGR (naast het kerkhof), 1 jaar in de Heistraat en nog 8 jaar bij Arnold van de Wiel. 

De Berghemse carnavalsvereniging heeft 37 leden. Niet iedereen bouwt mee, maar ze willen wel de club ondersteunen. Ze betalen de carnavalswagen met de contributie en handelen regelmatig met oud ijzer. Daarnaast gaan ze zorgvuldig om met de materialen en dat hergebruiken ze.

De vriendengroep, dat is al sinds de oprichting, hebben er nog steeds veel plezier in het bouwen van een carnavalswagen. En die ervaring ziet Mooi Berghem meteen. Ze hebben weer een fantastische wagen gebouwd en zullen ongetwijfeld weer het podium belanden. Heel veel succes cv 't Smidje en Cor Ôk, laat mooi Berghem maar weer genieten!

Andere artikelen van 'Heel Berghem bouwt' zie je hier: c.v. ut hiël kěts werrukcv De Dûrzetters en cv Ut Lupt 

Foto's Harold Mazen

{flickr set=72177720305883025}