• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'HEEL BERGHEM BOUWT', CV. UT HIËL KĚTS WERRUK BOUWT AL 25 JAAR MET JONG EN OUD!

Over ruim 2 weken is zo ver. Dan gaat voor de 39e keer de Verlichte Optocht van start met maar liefst 33 deelnemers! Mooi Berghem plaatste in 2019 en 2020 artikelen met de titel 'Heel Berghem bouwt' en die artikelen wil DE nieuws-site van Berghem weer doortrekken. Deze keer gaan we een kijkje nemen bij een jubilaris, want c.v. ut hiël kěts werruk bouwt al 25 jaar een schitterende carnavalswagen!

Nou, 25 jaar bouwen? Daar verschillen de meningen over. 'Maak er van 23,5 jaar', wist de directie te vertellen. 'In een coronajaar hadden we bijna een halve carnavalswagen gebouwd. Toen ging het niet door. Dat andere jaar werd de optocht al snel afgelast. Dus met andere woorden, we bestaan 25 jaar en hebben 23,5 wagen gebouwd!'. En dat vele jaren bouwen was al meteen te zien. Die wagen en poppen zagen er nu al prachtig uit! 

Hetzelfde als de buren, 'concullega's de CV De Dûrzetters, heeft c.v. ut hiël kěts werruk te maken met de hoge bouwkosten. IJzer, verf, lijm en energie zijn wel verdubbeld! Dat hoesten ze allemaal op met de 40 leden. Een paar sponsors springen bij en daar zijn ze heel blij mee. 'Gelukkig dat we allemaal LED-lampjes hebben aangeschaft. Dat zijn er inmiddels al 2500 lampjes. Daardoor hoeven we maar kleine aggregaat te nemen', vertelt Ferry van Zandvoort. Jeetje, wel 2500 lampen! 'En wat denk jij van de 3600 meter ijzer en 350 liter behanglijm?', vult Henk van Wijk aan. 'Een voordeel is dat we spuitverf gebruiken. Dan hebben we minder verf nodig, zo'n 30 liter verf'. En dat merken ze wel in de kosten.

Ook de jeugd is aan het plakken en aan het schilderen. 'Ja, onze kids bouwen ook een wagen'. Onze kids? 'De 24 jeugdleden zijn allemaal kinderen van de leden van ut hiël kěts werruk in de leeftijd van 1 tot en met 16 jaar', vertelt Ferry. Dat wordt met de paplepel ingegoten en het resultaat mag er zijn. Ze hebben nog ruim 2 weken en zo te zien komt dat helemaal goed met de gezellige carnavalsvereniging Ut hiël kěts werruk!

Zondag 19 februari vertrekt de Verlichte Optocht omstreeks 19 uur vanaf de hoek van Irenelaan/Burgemeester van Erpstraat! De prijsuitreiking is weer zoals vanouds in dorpshuis De Berchplaets, in de KnollenKroeg!

{flickr set=72177720305685176}